Kuba Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Fajny temat, fajny limit, krótki termin, więc wypada wystartować :) Spróbuję sił z taksówką, ale nie wiem jak mi pójdzie malowanie. Na chwilę obecną auto ma 992tri, może coś jeszcze potnę i dodam gdzie indziej, zanim je zmapuję.
Matys Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 lol extra fura ;D jesli moge to zasugerowal bym wywalenie tej rury albo zmniejszenie jej poligonow bo mam wrazenie ze ona sama wcina z 1/3 calego polycountu a dzieki temu mozna dorobic wecej szczegolow, chociz w sumie i tak wyglada bajerancko :-)
Gość Marioza Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 to dobre, fajne autko, rury jak najbardziej mi sie podobja :)
Kuba Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Napisano 26 Czerwiec 2007 Dzięki za komentarze. Bryka zmapowana, w trakcie malowania.
SoAd Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 hoho bardzo fajnie. pokaż tex i uvke please.
Tony M. Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 fajnie się zapowiada, rdze maluj w bardziej logiczny sposób tzn. na łączeniach, rantach, progach, więcej rdzy na dole niż np. na dachu.... ale jak by co to ja się nie znam :)
zonk Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Super! Nie wiem co chcesz tu jeszcze domalowywac ;-)
Jonasz_Real Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 model bardzo fajny, ale texturka juz mniej. Jest troszkę nie przemyslana. Nie spiesz się zbytnio, czas jeszcze jest :)
Levus Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 nom, popracuj nad tą "zasyfioną żółcią", jest troche jednak jeszcze monotonna, jednolita. Ale wrażenie ogolne jak najbardziej pozytywne robi!
_haRRy Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Autko fajne, ale do takiej taksówki to bym tym nie wsiadł =] Bryka zmapowana, w trakcie malowania. Też tak bym chciał robić tekstury.
Matys Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 fajnie to wychodzi :-) podoba mi sie sam pomysl na texturke jest dosc nietuzinkowa i zajefajnie zmasakrowana :D az niemoge sie doczekac konca.
ognisty Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 fajnie fajnie ale zbyt chaotycznie z tymi rozwaleniami przybrudzonymi rdzą (:D)
Kuba Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 No co wy, przecie to Fallout :). Teksturka wychodzi mi trochę rozmazana (malowałem na 1024, muszę popracować nad ostrością) Trochę domalowałem, dodatkowo wrzucam widok tyłu. Na koniec tekstura na życzenie SoAd ;)
ledyr Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 cacy :D, chyba najlepszy model do tej pory w tej minibitwie
Tony M. Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 fajniutko.. stylistycznie przykombinował bym inne felgi poszedł bym w strone stalówek, fajnie rozkminiłeś szyby:) dobry pomysł, i numer boczny 1313 już chyba gdzieś widziałem ;p jeśli chodzi o wykorzystanie powierzchni tekstury to: powiększając przednią szybe mogłeś odrazu na niej wrzucić boczną troche było by kombinowania z ustawianiem poligonów ale chyba do zrobienia, tam gdzie jest szyba (poligon karoserii) wrzucił bym tą drobnice (światła, drobne kawałki) następnie nadkole tak naprawde mało bedzie widoczne wiec wystarczyło zmapować wszystko na jednym miejscu i jeszcze przeskalować w dół i tak nie bedzie widać piksli (ten element nie przyciąga uwagi), następnie opona poligony bierznika złożył bym na pół, albo na trzy razy i tak w jednym momencie widać tylko około 33% bierznika reszta się obraca i jest schowana w nadkolach... tak samo z napisem TAXI na jednym poligonie z lustrzanym odbiciem i też powinno wyświetlać ok. gdybyś to uwzględnił mógłbyś nieznacznie powiększyć inne poligony na uvałce.... niewiele byś zyskał ale przy tak małej teksturce zawsze coś... mam nadzieje że załapałeś o co chodziło w moim "technicznym bełkocie"
Gość Marioza Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Kuba świetnie to wyglada !! co do ostrosci , wyostrzales bardziej na zdublowanej warstwie ze zniejszonym kryciem? poza tym jedyne do czego mzona by sie przyczepic to ze niektore elementy moglby byc mniejsze na uvce a sama buda auta wieksza, felge pownienes potraktowac silnijszym kontrastem bo reszta jest mocnijsza a flga mdło szara, nawet porwnaj na texturze obok masz lampe i ona jest mocniejsza ,po tym zabiegu powinno juz jako calos grac
Kuba Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Dzięki za komentarze i rady. Naprawdę cieszę się, że model się podoba. Tony M.- chyba nie zdziwi Cię fakt, że za kierownicą siedzi sam Marian Koniuszko ;). Co do szyby - chciałem żeby boczna była przetarta "ręką", a przednia wycieraczkami, więc nałożenie odpada. Co do reszty masz rację, mogłem bardziej pokombinować, dodatkowo rurę mogłem pociąć na trzy części, bo jest dość powtarzalna. mario - wyostrzyłem tylko tą podstawową warstwę, będę jeszcze próbował, więc dzięki za radę. Z felgą też pokombinuję. Dopiero teraz zauważyłem, że podwozia nie namalowałem :p
ofca Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 masz dziury w szybie od kul moze daj leciuskie pekniecia na tejże szybie ?:D ladnie ladnie :D
Kuba Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc przy pracy. Wrzucam ostatnie regulaminowe obrazki - color, siatka i tekstura.
zonk Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Gratuluje skonczenia! Nie bede zaskoczony jak wygrasz, piekna robota. Pozdrawiam.
Gość michlord Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Chyba na ciebie zagłosuje ;) Gratulacje...
_haRRy Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Oryginalny nie będę, jeżeli pogratuluję ukończenia, ale gratulacje. Good job =]
piksar Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Gratulacje, muszę się do tego przełamać i coś w końcu oteksturować
ognisty Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 no cacy, ale kola za bardzo wypolerowane wyszly :)
Tony M. Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 gratuluje ukończenia, klimatowy pojazd wyszedł
Coin Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Wszyscy chwalą więc i ja też bo jest co - b. fajny samochodzik, faktycznie jeden z fajniejszych modeli w tej bitwie:)
Levus Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 No fajowy, imo kolor trochę lepszy mógłby być, ale jest okej! Czemu nie zrobiłeś opacity na szyby?
Kuba Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 Bardzo mi miło, że auto zostało tak pozytywnie odebrane :) Lewus - z opacity mogło by wyjść trochę głupio bez wymodelowanego, choćby prowizorycznego wnętrza.
Rekomendowane odpowiedzi