MF Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Mam program 3ds max od niedawna. Od razu uprzedzam ze jestem bardzo początkujący. Narazie gotowy jest tylko marker. I jeszcze zastanawiam sie gdzie go umiescic. A oto i ta nieszczęsna pracka ;) Mam nadzieję że pomożecie mi dokonczyc to. I tylko sie nie śmiejcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 czym renderujesz? zgaduje ze to scanline + light tracer mazaczek wyglada fajnie tylko jest tak jasno ze nie widac szczegolow :P pozdrawiam ps. ja bym mu dorobil z tylu ogien jak u rakiety i puscil na siedzibe saddama :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 Pomysł z rakietą bardzo mi sie podoba ale raczej go nie zastosuje. :) A z renderem to chybiles. Bo to jest Brazil i jedno omni. Jeszcze sie pobawie z renderem i postaram sie zmienic scenerie. Może jakies propozycje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Ja proponuje przygasic troche swiatelko, poprawic cienie i dodac jakis kolor, bo wszystko w blue :P Tlo niech bedzie ciemniejsze, to pojawi sie jakas przestrzen z bialym markerem na pierwszym planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 yeap popieram DruG-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 Ja też was popieram i sie do roboty zabieram.:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 zgadzam sie z poprzednikami strasznie razi w oczy ta praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 No to kolejne renderki: 1W scanline 2W brazilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 a ja nie widze obrazkof :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Ogolnie jak na pierwsza pracke to fajnie tylko ja bym cos z ta kartka zrobil bo jest zbyt plaska. Namaluj sobie cos podobnego na kartce poloz ja na stole i zobacz co sie z nia dzieje:P. Chodzi mi oto ze jakie lekkie nierownosci by sie na niej przydaly. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 nom wiem... narazie to eksperymentowalem z renderami i narazie bardziej podoba mi sie w brazilu, tylko ze ta tekstura na markerze zanika w niektorych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 ta druga opcja jest lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 Posluchalem rady i oto rezultat. Kto wie jak zrobic zeby ta teksturka przy renderingu w brazilu nie zanikala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedi-killer Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 fajne proponuje dodac jakies kredki, lampke tak zeby to przypominalo biurko z pracom dziedzka fajniejsze to by bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 No i odrazu lepiej wyglada:D. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Listopad 2003 Autor Share Napisano 26 Listopad 2003 Dodalem kolejny marker. Pomysl z biórkiem dziecka bardzo mi sie podoba. Zaczynam jutro modeling kredek i jakąś temperowke, gumke no i ewentualnie lampke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 jak na 1 prace to super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Zrobilem kredki. Narazie wstępne rendery: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 A teraz wstawilem to w tamtą scene. Wpisujcie swoje komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Pudelko z kredkami unosi sie w powietrzu. Poza tym kompozycje nijaka. Zrob moze z tego zdjecie miejsca pracy dzieciaka, ktory na chwile poszedl po soczek, ale zaraz wroci i dalej bedzie tworzyl:) Wyobraz sobie jak takie miejsce moze wygladac, na pewno kredki nie sa w jednym kawalku i nie sa poukladane w pudeleczku;) O, jeszcze fajnie by bylo zamienic to zimne jarzeniowe swiatlo gorne, na sloneczne i cieple swiatlo boczne. Ogolnie fajnie to wyglada. Cos jest nie tak z renderem (Brazylia), ale od tego jest juz Fotoas. Jak chcesz go przyciagnac, to dopisz gdzies w temacie \"brazil\" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Z tymi kredkami to dobrze wiem że musza być porozrzucane, niektore polamana albo juz prawie wymazane. Tylko czekam z tym aż umieszcze scene na jakims biurku żeby zobaczyc jak to rozmieścic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Popraw jeszcze tresc tematu, bo jest \"be\". http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Aha sorki. Nie przeczytalem regulaminu :). Teraz wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Teraz to samo umieszczone na biurku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 no no fajne jeszcze lampke dorub swiatła i bedzie oki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 a moze sproboj zrobic tez i dziecko ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 WOW:o. Chyba narazie to dziecko mnie przerasta. Jestem bardzo początkujący.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Nieeee.... zadnego biurka! Niech bedzie takie zblizenie jak na poczatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 DruG masz racje. Bo nie po tyle sie bawilem ze szczegółami żeby ich nie było widac.:) Więc już zmieniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 A więc posłuchalem się dobrego duszka (DruG\'a) ;). No i nie będzie widac calego biurka a jedynie fragment blatu. Kredki poprawie tak aby wyglądaley na używane, a jutro zamieszcze model lampki. I jeszcze dodam że w finalnej wersji nie będzie widac tego kantu biurka. Teraz ide spac.:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 no tak kredki porozrzucane a na kartce ani sladu ich uzytkowania jak dziecko maluje to zazwyczaj wyciaga i smaruje :) nei wyklada kredek na darmo chyba zeby w zebach potrzymac :) a i ustaw swiatelko na 0,3 dodaj drugie gdzies po drugiej stronie nieco wyzej i na 0,4 a w env dodaj jakas mape hdri tylko cos z roznymi kolorami nie jakas ciemna i daj tu wynik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Thx za podpowiedz a moge wiedziec kim jestes?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 No i po 0,5 h roboty mam lampke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Co o tym myślicie?? Wpisujcie swoje opinie bo narazie to tylko ja tu pisze ;). [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 jedno mnie razilo od poczatku kiedy polozyles ta kartke na pisaku - kartka, wyglada jakos dziwnie, na prawde papier jest sztywniejszy czyli ten krotszy koniec chyba nie powinien sie zalamac w dół, poza tym tak sobie patrze... no nie wiem poczatek mi sie podobal pisaczek, kartka, wystarczylo zrobic zblizenie dac DOF-a w tle prowizorycznie wymodelowac pokoj i starczy, te kedki mi jakos nie pasuja, no nie wiem, poza tym dalbys swojemu dziecku taki pisak do zabawy?? ja nie!! hihi sprawa druga - swiatlo.. nadal mnie nie przekonuje... nie ma jakiegos zdecydowanego oswietlenia, moze lampka powina sie swiecic, w tedy cala reszte moglbys zrobic ciemna no nie wiem, na pewno popraw FOV kamery bo za bardzo rownolegle mi sie wydaje :) pozdrawiam ps heh znowy elaborat :) walnalem ps tak sie zreflektowalem, w zasadzie to dziecko nie musi byc takie male :) ale kredki pastelowe nie pasuja mi do tego mazaczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Dziecko z założenia chodzi juz do zerówki. Więc napewno nie jest za male na pastele. :D Z tego wszystkiego wyszly mi dwie prace - jedna to zbilzenie na te markery, jakis rysunek i koniec, a druga to jest jakas bez zastanowienia fragment biurka, porozrzucane kredki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedi-killer Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 popraw to aby światło leciało z lampki bo ona jest ale nie działa tak to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 na pastele nie jest za male :) ale na \"permanenta\" moze troszke :) hihi wiesz zeby to mialo rece i nogi musialbys znalesc jakies ciekawe ujecie kamery, bo w tej chwili to sa po prostu kredki i stojacy mazak jak rakieta interkontynentalna :) nie wiem moge sie mylic :) a tak pozatym to lampka fajna :) pozdrawiam :) a lampka nie musi sie swiecic tylko wtedy jakies inne zdecydowane swiatlo by sie przydalo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Zdecydowanie bardziej podobaly mi sie pierwsze ujecia. Mowiac o miejscu pracy dziecka mialem raczej na mysli skupienie sie na pracy wlasnie, na rysunku. Niech on bedzie glownym bohaterem, niech pokazuje pasje, z jaka tworza dzieci. Idealem by bylo, gdybys dal jakiemus maluchowi takie kredki i zeskanowal to co naskrobie:) Mozesz wymodelowac jakas zabawke, ktora bedzie lezala obok. Dzieciaki podczas zabawy smigaja po calym pokoju, rozrzucaja swoje rzeczy. Raz robia to, za chwile tamto, a jeszcze za moment wracaja do tamtego. Powtorze jeszcze raz o swietle. Nie kaz sie temu dziecku bawic sie w nocy przy lampce. Zdarza sie przeciez czesto, ze maluchy maluja na podlodze, lezac wsrod gratow. Rzuc na to wszystko troche slonecznego swiatla i bedzie miodna, cieplutka scenka! Teraz jest biurko w pokoju bez okien;) Zreszta, to Twoja scena, zrobisz jak bedziesz chcial:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Yeap zgodze sie z ostatnim akapitem DruGa... (tzn z tym powtorze raz jeszcze... :D) ps. pamietaj o kartce.. moze zgniec ja troszke w jakims miejscy, zadko kiedy udaje sie dziecku stworzyc rysunek zostawiajac tak \"sterylnie\" wyprasowana kartke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Czekajta zaraz dam 6-cio latkowi cos namalowac. Zobaczymy efekta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 oki zmienilem tą pracke dziecka. jeszcze musze popracowac z oswietleniem, a to troche slabszej jakosci render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Hyhyh, czadowy, tylko dlaczego taki MALY?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 :) tak jak patrze na ta kartke - nie wydaje ci (wam) sie ze jest za mala? taki jakis dziwny format, mniesza od A4 a chyba wieksza od A5,(w sumie zalezy na czym sie chcesz skupiac..) ale abstrachujac kredki sa fajnie rozrzucone :) podtrzymuje co mowilem wczesniej pozdrawiam ps. czepiam sie w dobrej wierze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 hehe Drug chyba jednoczesnie pisalismy swoje posty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Moge większy, bo teksturka jest duża. Ktos mi radzil żeby umiecic 2 omni i chyba przez to ta pracka gorzej wygląda. ps. Strasznie przesadzilem z pologonami. Obecnie jest: 38 obiektów 25467 faces:o przez to strasznie dlugo sie renderuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 No dobra teraz poprawilem teksture sciany ( sciana jest malowana śnieżką ;)) Zmienilem światło oraz poprawilem kartke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Coraz lepiej:] Jeżeli ta lampka jest z ikei, to ma troche złą podstawę:D Wiem bo mam taką na biurku:] I troche kabel na kancie stołu dziwnie wygląda :/ Keep on working... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Nie jest z ikei, robilem ją z pamieci bo kiedys taką mialem.:) A z kablem to ja oszukawszy troche i temu tak wygląda. Nie przywiązywalem do niego zbytniej wagi gdzyz to jeszcze nie sa finalne rendery. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 No to teraz wersja bardziej dopracowana. Wielkie dzięki dla kozioo :) - on wie za co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi