Napisano 27 Czerwiec 200717 l ---- wersja do oddania: ----- ------------------------------ Witam! Czas poćwiczyć game art, z którym miałem do tej pory niewielki kontakt :). Z racji świetnego tematu, dołączę się z jedynym i niepowtarzalnym Vertibirdem! :). Prawdopodobnie będzie to wersja nie zniszczona, ale zobaczymy. Na razie szybki WIP, sesja goni, w sobotę ruszę z pracami.
Napisano 27 Czerwiec 200717 l no i rzucił się z motyką na wiatraki.. czy jak to tam :D ciekawe czy skonczysz :>
Napisano 27 Czerwiec 200717 l w sobote o 2400 jest koniec bitwy... tak tylko przypominam... olej szkołe dla game artu. Fajny pomysłm, aczkolwiek ciężko będzie zrobić tego ptaszka z 1K trojkątów
Napisano 27 Czerwiec 200717 l no no najlepszy pomysl jak do tej pory :D superanci koncept wyczailes, az zazdroszcze ;>
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Autor Ha! Egzamin zdany, nie trzeba uczyć się na poprawkę, to jedziemy z koksem :D 376 trójkątów, "kule" pooptymalizowane na maxa, ale "boczne bulwy" chyba już muszą zostać z takim tri-countem... tzn zobaczy się czy starczy... :) Czy takie przenikanie submeshy nie sprawia kłopotów in-game?
Napisano 27 Czerwiec 200717 l jedyny problem z takim przenikaniem to tekstury "odcinają" się od siebie na łączeniu i trzeba kombinować żeby fajnie wygladało.
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Autor Jest 1040 tri (poly w editable mesh), trzeba będzie popracować :)
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Autor Zoptymalizowałem trochę :) Teraz już tylko dodać detale i sprawdzić czy nie ma dziur i można będzie mapować :)
Napisano 27 Czerwiec 200717 l no musze przyznac ze model wyszedl naprawde extra. jedyne co bym zmienil to zabral troche poligonow z tych nozek i wpakowal na kadlub i ogon :-) ale i tak jest gitara.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l bardzo fajnie. Jak wybrałeś ten temat to myślałem że z takim limitem nie da rady. Ale ładnie z tego wybrnąłeś:) Dobry pomysł dobre wykonanie.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Autor Zszedłem jeszcze z tricountem - na scenie miałem jakieś ukryte śmieci i myślałem że jest przekroczony! W ten sposób powstało 937 trójkątów :P Może pokopiuję więc parę rur... Mapowanie zrobione.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Autor Idą teksturki. Nie wiem czy w dobrą stronę... i ile będzie mi się chciało zmieniać... trzeba będzie spojrzeć świeżym okiem :) Na renderach tekstura 512x512.
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Rdzę na dużych powierzchniach mógłbyś miejscami przetrzeć. Reszta wygląda fajnie; ostatnie zdjęcie najlepsze :)
Napisano 29 Czerwiec 200717 l kadłubek super po prostu. na reszcie brakuje detalu wygląda troche na 1wś 2 płatowce. a ogólnie super
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Super, jedyne czego można żałować to tego że nie jest tak porozbijany jak w grze, byłby świetny klimat.:D (teraz rzecz jasna też jest:D)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor aaaa ludzie dajcie mi jeszcze 15 minut, komp strasznie zamula! edit: no ok, oddaję taką wersję, mam nadzieję że dobry render, i że można taki oddać :)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l gratulacje ukończenia sam żuczek wyglada nieźle, napewno jest w czołówce ;) pzdr
Napisano 1 Lipiec 200717 l jak dla mnie genialna sprawa ten samolocik zdecydowanie jedna z najlepszych pracek :-)
Napisano 1 Lipiec 200717 l Fajny, z wyjątkiem kabiny, widać niestety, że wrzuciłeś tam po prostu kulki, mogłeś się pokusić o ciekawsze rozwiązanie, ale poza tym, całkiem nieźle wygląda.
Napisano 2 Lipiec 200717 l Autor Dzięki za opinie i za głosy :) Tymbardziej się cieszę, bo to mój pierwszy skończony model z teksturami :) wcześniej tylko robiłem trochę teksturek karabinów :P i jakieś próby modeli. Szkoda że speculara nie można było dorzucić. Na pewno trochę poprawię i będzie do portfolio. Pozdrawiam!