Skocz do zawartości

Minibitwa 15: Vertibird

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

---- wersja do oddania: -----

szuvertibirdvx3.jpg

------------------------------

Witam!

Czas poćwiczyć game art, z którym miałem do tej pory niewielki kontakt :). Z racji świetnego tematu, dołączę się z jedynym i niepowtarzalnym Vertibirdem! :). Prawdopodobnie będzie to wersja nie zniszczona, ale zobaczymy.

vertlh5.gif

scr00000jr8.gif

Na razie szybki WIP, sesja goni, w sobotę ruszę z pracami.

wip01qa4.gif

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w sobote o 2400 jest koniec bitwy... tak tylko przypominam... olej szkołe dla game artu. Fajny pomysłm, aczkolwiek ciężko będzie zrobić tego ptaszka z 1K trojkątów

Napisano

Ha! Egzamin zdany, nie trzeba uczyć się na poprawkę, to jedziemy z koksem :D

376 trójkątów, "kule" pooptymalizowane na maxa, ale "boczne bulwy" chyba już muszą zostać z takim tri-countem... tzn zobaczy się czy starczy... :)

Czy takie przenikanie submeshy nie sprawia kłopotów in-game?

wip2wb5.gif

Napisano

Zoptymalizowałem trochę :) Teraz już tylko dodać detale i sprawdzić czy nie ma dziur i można będzie mapować :)

wip4od0.gif

Napisano

no musze przyznac ze model wyszedl naprawde extra. jedyne co bym zmienil to zabral troche poligonow z tych nozek i wpakowal na kadlub i ogon :-) ale i tak jest gitara.

Napisano

Zszedłem jeszcze z tricountem - na scenie miałem jakieś ukryte śmieci i myślałem że jest przekroczony! W ten sposób powstało 937 trójkątów :P Może pokopiuję więc parę rur...

Mapowanie zrobione.

wip61mh6.gif

wip62sl6.gif

siatkauvlv2.gif

Napisano

Idą teksturki. Nie wiem czy w dobrą stronę... i ile będzie mi się chciało zmieniać... trzeba będzie spojrzeć świeżym okiem :) Na renderach tekstura 512x512.

wip7rendernr3.jpg

wip7render2fs9.jpg

wip7render3gc7.jpg

wip7render6vh0.jpg

wip7render7uu4.jpg

wip7render4cb4.jpg

wip7render5df2.jpg

Napisano

Super, jedyne czego można żałować to tego że nie jest tak porozbijany jak w grze, byłby świetny klimat.:D (teraz rzecz jasna też jest:D)

Napisano

aaaa ludzie dajcie mi jeszcze 15 minut, komp strasznie zamula!

edit: no ok, oddaję taką wersję, mam nadzieję że dobry render, i że można taki oddać :)

szuvertibirdvx3.jpg

Napisano

Fajny, z wyjątkiem kabiny, widać niestety, że wrzuciłeś tam po prostu kulki, mogłeś się pokusić o ciekawsze rozwiązanie, ale poza tym, całkiem nieźle wygląda.

Napisano

Dzięki za opinie i za głosy :) Tymbardziej się cieszę, bo to mój pierwszy skończony model z teksturami :) wcześniej tylko robiłem trochę teksturek karabinów :P i jakieś próby modeli. Szkoda że speculara nie można było dorzucić. Na pewno trochę poprawię i będzie do portfolio.

Pozdrawiam!