Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

---- wersja do oddania: -----

szuvertibirdvx3.jpg

------------------------------

Witam!

Czas poćwiczyć game art, z którym miałem do tej pory niewielki kontakt :). Z racji świetnego tematu, dołączę się z jedynym i niepowtarzalnym Vertibirdem! :). Prawdopodobnie będzie to wersja nie zniszczona, ale zobaczymy.

vertlh5.gif

scr00000jr8.gif

Na razie szybki WIP, sesja goni, w sobotę ruszę z pracami.

wip01qa4.gif

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no i rzucił się z motyką na wiatraki.. czy jak to tam :D

ciekawe czy skonczysz :>

Napisano

w sobote o 2400 jest koniec bitwy... tak tylko przypominam... olej szkołe dla game artu. Fajny pomysłm, aczkolwiek ciężko będzie zrobić tego ptaszka z 1K trojkątów

Napisano

no no najlepszy pomysl jak do tej pory :D superanci koncept wyczailes, az zazdroszcze ;>

Napisano
  • Autor

Ha! Egzamin zdany, nie trzeba uczyć się na poprawkę, to jedziemy z koksem :D

376 trójkątów, "kule" pooptymalizowane na maxa, ale "boczne bulwy" chyba już muszą zostać z takim tri-countem... tzn zobaczy się czy starczy... :)

Czy takie przenikanie submeshy nie sprawia kłopotów in-game?

wip2wb5.gif

Napisano

teraz to juz nie sprawia problemu - mozna smialo tak robic

Napisano

jedyny problem z takim przenikaniem to tekstury "odcinają" się od siebie na łączeniu i trzeba kombinować żeby fajnie wygladało.

Napisano
  • Autor

Jest 1040 tri (poly w editable mesh), trzeba będzie popracować :)

wip3nn4.gif

wip32et1.gif

wip3rendergv7.jpg

Napisano
  • Autor

Zoptymalizowałem trochę :) Teraz już tylko dodać detale i sprawdzić czy nie ma dziur i można będzie mapować :)

wip4od0.gif

Napisano

no musze przyznac ze model wyszedl naprawde extra. jedyne co bym zmienil to zabral troche poligonow z tych nozek i wpakowal na kadlub i ogon :-) ale i tak jest gitara.

Napisano
  • Autor

Czekam na komentarze, uwagi, a jutro tekstury :)

wip5we5.gif

wip52ro4.gif

wip53ei7.gif

Napisano

bardzo fajnie. Jak wybrałeś ten temat to myślałem że z takim limitem nie da rady. Ale ładnie z tego wybrnąłeś:) Dobry pomysł dobre wykonanie.

Napisano
  • Autor

Zszedłem jeszcze z tricountem - na scenie miałem jakieś ukryte śmieci i myślałem że jest przekroczony! W ten sposób powstało 937 trójkątów :P Może pokopiuję więc parę rur...

Mapowanie zrobione.

wip61mh6.gif

wip62sl6.gif

siatkauvlv2.gif

Napisano
  • Autor

Idą teksturki. Nie wiem czy w dobrą stronę... i ile będzie mi się chciało zmieniać... trzeba będzie spojrzeć świeżym okiem :) Na renderach tekstura 512x512.

wip7rendernr3.jpg

wip7render2fs9.jpg

wip7render3gc7.jpg

wip7render6vh0.jpg

wip7render7uu4.jpg

wip7render4cb4.jpg

wip7render5df2.jpg

Napisano

Rdzę na dużych powierzchniach mógłbyś miejscami przetrzeć. Reszta wygląda fajnie; ostatnie zdjęcie najlepsze :)

Napisano

super wyglada, jak dla mnie to moznaby zapodac wiecej detalu ;-)

Napisano

kadłubek super po prostu. na reszcie brakuje detalu wygląda troche na 1wś 2 płatowce. a ogólnie super

Napisano

Super, jedyne czego można żałować to tego że nie jest tak porozbijany jak w grze, byłby świetny klimat.:D (teraz rzecz jasna też jest:D)

Napisano
  • Autor

aaaa ludzie dajcie mi jeszcze 15 minut, komp strasznie zamula!

edit: no ok, oddaję taką wersję, mam nadzieję że dobry render, i że można taki oddać :)

szuvertibirdvx3.jpg

Napisano

gratulacje ukończenia

sam żuczek wyglada nieźle, napewno jest w czołówce ;)

pzdr

Napisano

jak dla mnie genialna sprawa ten samolocik zdecydowanie jedna z najlepszych pracek :-)

Napisano

Fajny, z wyjątkiem kabiny, widać niestety, że wrzuciłeś tam po prostu kulki, mogłeś się pokusić o ciekawsze rozwiązanie, ale poza tym, całkiem nieźle wygląda.

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie i za głosy :) Tymbardziej się cieszę, bo to mój pierwszy skończony model z teksturami :) wcześniej tylko robiłem trochę teksturek karabinów :P i jakieś próby modeli. Szkoda że speculara nie można było dorzucić. Na pewno trochę poprawię i będzie do portfolio.

Pozdrawiam!