Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Tworz臋 co艣 co ma przypomina膰 samoch贸d, ze spline'贸w. Chcia艂em to przekonwertowa膰 do Editable Poly. Ale wtedy dzieje si臋 co艣 takiego, jak na screenie, nie wiem czego to jest efekt, ale to pewnie co艣 banalnego, ale ja ju偶 nie daj臋 rady. Trzeba zamkn膮膰 "p臋tl臋"?

screenhe1.th.jpg

Jeszcze co艣. Jak po艂膮czy膰 dwie splines, zako艅czone vertexami, aby mi臋dzy nimi utworzy艂o si臋 po艂膮czenie?

• Odpowiedzi 7
  • Wy艣wietle艅 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz utowrzy膰 dodatkowe spliny, modyfikator Surface i wtedy na ply konwertowa膰. W helpie powinien by膰 tutek o modelowaniu splinami.

A najlepiej b臋dzie, je艣li darujesz sobie spliny i spr贸bujesz metod膮 polymodelingu zrobi膰 to autko. Poszukaj sobie tutk贸w o tym. Tutaj, na max3d, te偶 powinny by膰.

Napisano

nie tedy droga! przedewszystkim 偶eby splajny dawa艂y jak膮艣 powierzchnie to powinny miec nie wiecej niz 4 wie偶cho艂ki! jak juz tak zag臋scisz sieatke ze bedzie dobre nadasz temu modyfikator SURFACE i wtedy convert to poly!

Ty sie ciesz ze ci wieksze krzaczki nie powychodzi艂y!:P

cholera..Piotrek mnie ubieg艂!:P

to masz jeszcze http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3191

Napisano
  • Autor

Wi臋c musz臋 si臋 zabra膰 za polymodeling, tylko cholera, co to jest...

Google idzie w ruch, dzi臋ki. ;)

Napisano
  • Autor

A czy przy u偶yciu polymodelingu, mo偶liwe jest zrobienie czego艣 bardzo zaawansowanego? Pytam, poniewa偶 chcia艂bym si臋 nauczy膰 dobrze jednej metody. Czy ta metoda jest prostsza ni偶 modelowanie spliney'ami?

Napisano
  BOV napisa艂:

czy przy u偶yciu polymodelingu, mo偶liwe jest zrobienie czego艣 bardzo zaawansowanego?

Jest mo偶liwe :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci