trosiek Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Witam wszystkich! Nie znam się dobrze na modelowaniu samochodów (wogóle jestem początkującym grafikiem 3D), ale zachciało mi się wymodelować jakiś. Padło na Mercedesa klasy M - ostatni model. wymodelowałem ten cały kształt niżej z 1 boxa. Ale dalej nie wiem co mam z tym fantem zrobić... :/ A może jakiś inny model polecacie na początek...? http://img234.imageshack.us/img234/5198/24179442xa9.jpg
Tony M. Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 znajdź sobie tutorial o modelowaniu samochodów.... tam będzie wszystko czego potrzebujesz
Bubu Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Dokladnie :] Najpier poprzegladaj pare tutkow a dopiero potem zaczynaj ;) Bo tak samo z siebie to raczej nie przyjdzie. Pomaga tez ogladanie siatek modeli, bedziesz wiedzial jak rozkladac poly zeby dobrze wygladalo :] Ot tyle powodzenia :]
trosiek Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 Już robiłem tutoriale... wszystko tak jak pisali... a jednak nie wychodzi prawie nic. Zawsze coś schrzanię w siatce... ;/ może lepiej zająć się "budowaniem" domów?
Bubu Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Widocznie za moalo robiles xD albo za malo sie staralem :] Przeciez to nie jest az tak tragicznie skomplikowane :] Opanujesz podstawy i wtedy bedzie z gorki :]
trosiek Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 no cóż... będziem męczyć tutki :D a co w tym modelu byście dalej zrobili?
hcpiter Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 he fajny kapec :D na poczatek modelowac samochod to jakas pomylka...
Bubu Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 detale.... Dokladnie. jak dalej chcesz go robic to polecam cut'a ;) Ciac i przesuwac dotad az ksztalty zacznia byc widoczne ;) Aczkolwiek proponowalbym jeszcze troszke sie podszkolic ;)
hkropinski Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 he fajny kapec :D na poczatek modelowac samochod to jakas pomylka... bzdura... ja zaczynalem od modelowania samochodow, dopiero jak to opanowalem w pewnym stopniu to odkrylem, ze wszystkie inne mechaniczne modele wydają sie byc prostsze...
trosiek Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 mam do was pytanie: jak wy robicie takie równe odstępy między krawędziami? tak jak np. tu http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=33361 PS. I jak robicie takie ładne zaokrąglenia? tak na oko? czy macie jakąś metodę?
Dawcio_m Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 najpierw musisz skumać jak działa meshsmooth przerób moze jakiegoś videotutka i zobacz jak to sie robi to pomaga:) http://www.3d-palace.com/
trosiek Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 jak działa ms wiem ;) żeby nie było takich wygładzonych krawędzi kładzie się bodajże chamfer :) kurcze tylko że filmiki z tej stronki co pokazales jakoś dziwnie się sciągają - czekać trzeba w kolejce :/
hcpiter Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 bzdura... ja zaczynalem od modelowania samochodow, dopiero jak to opanowalem w pewnym stopniu to odkrylem, ze wszystkie inne mechaniczne modele wydają sie byc prostsze... taa odrazu, wlaczyles maxa nieznajac podstawowych funkcji i modelowales juz to widze...
tweety Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 ja zaczynalem od modelowania samochodow o ile pamiętam najpierw były monitor LCD i głośniki, potem jakieś próby z robotami i nawet animka z robotem ;) samochody były trochę później ;)
trosiek Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 jeśli chodzi o mnie to podstawy znam spokojnie ;) znam cały interfejs maxa w miarę dobrze. także problem sprawia modelowanie :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 na poczatek to zrob jakis kanciaty samochod - polecam Lancie Delte HF Integrale - poziom trudnosci okreslam 5/10. tam ci sie uda zrobic z boxa autko :) bo sie ono do tego nadaje. Sprobuj, polecam
Rekomendowane odpowiedzi