Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Nie znam się dobrze na modelowaniu samochodów (wogóle jestem początkującym grafikiem 3D), ale zachciało mi się wymodelować jakiś. Padło na Mercedesa klasy M - ostatni model. wymodelowałem ten cały kształt niżej z 1 boxa. Ale dalej nie wiem co mam z tym fantem zrobić... :/ A może jakiś inny model polecacie na początek...?

28862744uo6.jpg

88248993tn4.jpg

12944375vo6.jpg

http://img234.imageshack.us/img234/5198/24179442xa9.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

znajdź sobie tutorial o modelowaniu samochodów.... tam będzie wszystko czego potrzebujesz

Napisano

Dokladnie :] Najpier poprzegladaj pare tutkow a dopiero potem zaczynaj ;) Bo tak samo z siebie to raczej nie przyjdzie. Pomaga tez ogladanie siatek modeli, bedziesz wiedzial jak rozkladac poly zeby dobrze wygladalo :] Ot tyle powodzenia :]

Napisano
  • Autor

Już robiłem tutoriale... wszystko tak jak pisali... a jednak nie wychodzi prawie nic. Zawsze coś schrzanię w siatce... ;/ może lepiej zająć się "budowaniem" domów?

Napisano

Widocznie za moalo robiles xD albo za malo sie staralem :] Przeciez to nie jest az tak tragicznie skomplikowane :] Opanujesz podstawy i wtedy bedzie z gorki :]

Napisano
detale....

Dokladnie. jak dalej chcesz go robic to polecam cut'a ;) Ciac i przesuwac dotad az ksztalty zacznia byc widoczne ;) Aczkolwiek proponowalbym jeszcze troszke sie podszkolic ;)

Napisano
he fajny kapec :D na poczatek modelowac samochod to jakas pomylka...

bzdura... ja zaczynalem od modelowania samochodow, dopiero jak to opanowalem w pewnym stopniu to odkrylem, ze wszystkie inne mechaniczne modele wydają sie byc prostsze...

Napisano
  • Autor

jak działa ms wiem ;) żeby nie było takich wygładzonych krawędzi kładzie się bodajże chamfer :) kurcze tylko że filmiki z tej stronki co pokazales jakoś dziwnie się sciągają - czekać trzeba w kolejce :/

Napisano
bzdura... ja zaczynalem od modelowania samochodow, dopiero jak to opanowalem w pewnym stopniu to odkrylem, ze wszystkie inne mechaniczne modele wydają sie byc prostsze...

taa odrazu, wlaczyles maxa nieznajac podstawowych funkcji i modelowales juz to widze...

Napisano
ja zaczynalem od modelowania samochodow

o ile pamiętam najpierw były monitor LCD i głośniki, potem jakieś próby z robotami i nawet animka z robotem ;) samochody były trochę później ;)

Napisano
  • Autor

jeśli chodzi o mnie to podstawy znam spokojnie ;) znam cały interfejs maxa w miarę dobrze. także problem sprawia modelowanie :)

Napisano

na poczatek to zrob jakis kanciaty samochod - polecam Lancie Delte HF Integrale - poziom trudnosci okreslam 5/10. tam ci sie uda zrobic z boxa autko :) bo sie ono do tego nadaje. Sprobuj, polecam