everyman Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 ...ciężko się fotografuje las ...miałeś jednak niezłe światło, które dodało trochę charakteru kadrowi ...szkoda tylko, że nie ma przebiegającego skrzata gdzieś wśród gałęzi ;) bo czegoś tutaj jednak brakuje (jakiegoś akcentu) ...czekam na inne fotki pozdro
1nS Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 Dokładnie - fotka zrobiona od tak dla tego efektu, który jedak w ruchu wyglądał lepiej. Spadające z drzew krople załamywały tą poświatę :) Dla architekta krajobrazu każdy kawałek lasu to betula, quercus, tilia itp. czyli gradka :) Kolejna porcja zdjęć (mogę tak wrzucać?):
purple Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 1 z tych nowszych najlepsze,jest w nim dynamika i realizm (nie wiem dla czego jak się widzi w galerii kropkę i kreskę,to jest sie w stanie wygenerować całą ideologią-"co autor chciał przez to powiedzieć"), może tak było z tą fotą, może była pozowana, albo od tak sobie zrobiona, ale ja widzę tu kunszt uchwycenia chwili i dobry warsztat;) Pozdrowienia
1nS Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 Purple - dzięki za miły komentarz :) Nic z pozowania nie było. Pani tańczyła do kamery, a ja relacjonowałem :) Specjalnie dla Ciebie taki bonus (niektóre fotki nie są moje): http://muzyka.onet.pl/10176,53141,0,2,5,galerie.html Ok, wyspałem się po ostatnich zdjęciach i mogę już coś pokazać... Zdjęcia typowo reporterskie i pod tym kątem podlegają opini... Żeby mi ktoś nie wyskoczył, że brakuje jabłek w macro, albo ślimaka na kamerze ;)
colgatte Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Pierwsze z najnowszych najbardziej mi się podoba w ogóle. Jest ciekawe. Dzieje się coś, przedstawia dość niecodzienną syt. (nie każdy może wbić na plan ;P), kolorystycznie też mis ie podoba + oświetlenie. Tylko jakie miałeś ISO?
1nS Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 ISO 1600 + Redukcja szumów w aparacie. To widać na 3 zdjęciu po lewej... Nic z tym nie robiłem, ale może pomieszam palcem w Photoshopie...
purple Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 hip hop to nie me klimaty,zgadnij dlaczego jestem purple,był taki zespól jeden co miał to w nazwie,jeszcze grają,ale to już dziadki są (jak Stonesi),ale laseczka miła dla oka i fotogeniczna jest;) a tą w bikini mogę do referki fantasy wziąść? jest urocza i zdjęcie też,choć preferowałabym kadr zrobić bardziej na nią,bo to kamero coś aż takie potrzebne nie jest,tylko światełko;)
1nS Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Na googlach znajdziesz milion innych dziewczyn. Nie mam kontaktu z nią i nie wiem czy ona chciałaby być "referką", więc nie mogę Ci pomóc :) Dodałem jeszcze jedno zdjęcie...
purple Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 to nowe oszałamiające! profesjonal, aż dech zapiera, i sexy! a z tą referką-no problem dood,wiem,wiem,pytałam tak na wszelki,nie będę płakać ;P
1nS Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Tak, to trzynastka :) Idzie poznać po Canonie na Sony i ringu z Castoramy ;) Dobra jak już laski to więcej:
illy Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Tak, to trzynastka Idzie poznać po Canonie na Sony i ringu z Castoramy prawie jak ja, niskobudzetowa kamera i ring drozszy od calosci ;p
1nS Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Nie no w #13 nie ma low budget jeśli chodzi o sprzęt. Z resztą nie chodzi o cenę sprzętu, a o jakość. Ring daje świetne efekty :)
1nS Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Do macro contest też to wrzuciłem - tak dla jaj :P
Siepacz Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Zdjęcie numer dwa na plus, szkoda tylko tych okularów, trzeba było ciąć tak żęby ich nie było widać albo zostawić całe. Na zdjęciu trzecim urocza modelka i paskudny cień na twarzy który wszystko psuje. Do tego woda na ciele modelki która wygląda jakby panna ubrudziła się czymś lepkim.
1nS Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 masz slaby skintone na tych fotkach A c oto jest? :)
1nS Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 http://hip-hop.pl/reportaze/index2.php?id=1187951630 od 6 fotki do końca...
kamilsien Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 kadrownie tych panienek nawet mi sie podoba, ale widac brak blend chociazby ;)
1nS Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Napisano 2 Wrzesień 2007 http://hip-hop.pl/reportaze/index2.php?id=1188296686 tu masz wiecej troche i kilka nie moich fotek tam tez jest :>
1nS Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Ta blondyna pod koniec potrzebuje kilka fotek studyjnych. Zapytam czy to jeszcze aktualne i dam Ci namiar jak co...
1nS Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Jak ta czarna bawiła się wisienką w drinku to wszyscy jakoś usiedzieć nie mogli ;)
1nS Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Napisano 21 Wrzesień 2007 Taki bajer jeśli krepuje iso 1600, a trzeba robić bez lampy przy f3,5:
dariusz Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 szum robił fajny klimacik, a to after jest za bardzo wygładzone
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 No fajny klimacik, ale oficjalnie to jest błędna fotografia...też miałam wiele razy ten problem...bardzo dobra korekta:)
1nS Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Napisano 21 Wrzesień 2007 rozmycie można wyeliminować lekko sharpując to co trzeba :> Szum nadaje klimaciku, ale raczej nie taki z iso 1600 :> Lepszy jest taki a'la klisza B&W:
KLICEK Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 usuj fotoshopa, zdjecia sa fajne ale generalnie dla mnie przynajmniej nudne, na pewno da sie cos z nich wiecej wyciagnac :)
1nS Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 jeszcze jakas konstruktywna krytyka? :>
everyman Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 ...niezłe kolorki na jesiennych kadrach przy okazji: http://fotopolis.pl/index.php?n=6410
purple Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 eeee mnie się tam podobają, dawno nie widziałam tak ładnych kolorków, aż mi zaparły dech na chwilkę-takie estetyczne...czy to jest coś z Warsaw City? ode mnie konstruktywnej krytyki nie dostaniesz, bo nie mam się do czego przyczepić...natomiast z czystej ciekawości efektu, chciałabym zobaczyć też większe kadry, może by było ciekawiej (np. dla Klicka:D) pozdrawiam:)
DraB Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Ładne jesienne kolorki, ale wkrótce bedzie zima (bedzie?) i jest jeszcze ładniej ;) Wtedy się na pewno w teren wybiorę :)
1nS Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 jeszcze jedno zdjęcie: ja tez nie mogę się doczekać zimy! :D
kamilsien Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 mi z jesiennych podoba sie '1' (numeruj fotki, jest latwiej) - mam fetysz mgly. oddam,iz kolorki ladne. tylko kadry jakies takie malo rewelacyjne, zwlaszcza na '3' widzialabym bardziej jakiegos amsterdama z koszyczkiem, o ;) ale ogolnie patrzy sie milo, tylko bez wiekszych emocji.
wesoledi Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 mnie tez tamto bardziej sie podoba, aczkolwiek nie mozna powiedziec by i to bylo zle:) po prostu tamto ma w sobie to cos. ten klimat... miodzio... w tym ostatnim ladne kolorki żółci wymieszane z lekka zielenia wewnatrz lisci :)
colgatte Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Masaaaakra, po co ten rower? Kolorystycznie piękne zdjęcia, oddające nastrój tej pory, ale rower? Jeszcze taki najnowszej generacji? Paaaaanie... imo najgorsze jest pierwsze (ławka i kosz), bo jakby leci w jedną stronę, zresztą oklepane i nudne, natomiast pień godnie uchwycony, nie taki standardowy sam w soie a jeszcze ładnie wkomponowany, brawo. Pozdrawiam, kolgrejt
1nS Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 no bo to jest zdjecie roweru - mojego rockridera :> robie mi zdjecia wszedzie gdzie nim zajade :P btw. einstein mawial ze tylko glupi sie nudza ;) Holandia - Azerbejdżan:
1nS Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 Dodam troche kontrastu do tych fotek z 1 meczu. Tu 2 mecz: i moje nowe zabawki:
purple Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 hehe, normalnie babki w piłkę zasówają, ciekawy widok- dosyć oryginalny:D zdjęcia niektóre lepsze, niektóre gorsze, to ostatnie podoba mi się najbardziej- uchwyciłeś ciekawy/nietypowy moment podczas meczyku...a trzecie od góry w tym ostatnim rzucie to podchodzi pod propagowanie lesbijstwa :D pozdrawiam:)
kamilsien Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 dobry reportaz. tyko czemu nie numerujesz fotek? byloby latwiej oceniac, a tak masz ocene ogolna :P purple - zasuwaja, to wyjatek :D
1nS Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 Nie wiem czemu nie numeruje :) Mogę, ale nie widzę sensu. Nie jest wielkim wysiłkiem napisać coś w stylu "pierwsza fotka ok, czwarta już nie" i ja juz sobie policzę o którą chodzi ;) Nie, że specjalnie dokuczam, ale nie numerowanie fotek wymusza choćby sprawdzenie, która ta fotka, a wytrwali nawet napiszą, o którą im chodzi :) To tak jakby w galerii na wystawie ktoś powiedział "Numeruj obrazy, bo nie wiem jak Ci wytłymaczyć, o który mi chodzi". Nie dotyczy to obrazów czarych kółek na białym tle ;) Edit: Oczywiście cieszę się, że się podobają. Mnie zaskakuje ostrość, jaką ten obiektyw mi daje :)
Rekomendowane odpowiedzi