asblaze Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Cześć. Właśnie skończyłem pocić wspomnianą animacje. http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=60635 Nie krępujcie się opiniować :) Błażej
Lis Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Hmm. Wydaje mi się że stwór o czterech nogach biegałby jak koń albo pies. Jak dla mnie to strasznie chaotyczna ta animacja. Wydaje mi się że tą szybką akcją chciałeś zatuszować sztuczny ruch. ale to tylko moja opinia.
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 bardzo fajna animacja postać fajnie się porusza chociaż ujęcia utrudniają oglądanie
asblaze Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 Lis - Opinia cenna ;) Rozumiem, że biega jak małpa albo chomik ;) Sztuczny ruch powiadasz.. to mnie podbudowałeś ;P Zapomniałem napisać, ze rendering przygotował Sever ;P Dzięki
MaGuu Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Fajne jest to ze ten stworek nie ma jednego określonego stylu biegania, wyłapałem chyba dwa... za to plus :) No i fajny jest pomysł ze staniem na tylnych łapach i atakowaniem przednimi ;) Spoko animka.
asblaze Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 No :) są 3 rodzaje biegu. Wybicie z tylnych nóg, jak pies ;) Wybicie z przednich, jak koń w stępie (bodajże, albo kłusie);P i "lewa-przód na prawa-tył" Robocze animacje z cyklami są w wątku: http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=60269
Reanimator Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Szkoda, ze animacja jest zaklocana przez latajaca jak poj***** kamere ;P
SUPER_OkO Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 Witam. Calkiem niezle .. postac na tyle jest dziwna, ze sam sie zastanawialem jakbym rozwiazal te walkcykle, ty zaprezentowales tu pare ruchow i to mi sie podoba. Czasami sa momenty gdzie wyglada to sztuczniawie, ale wiadomo wakacje.. zona.. sa czasami nie do przejscia. Fajne dynamiczne zakonczenie. Ten Wcykl przed staniem na nogach (zakonczenie) wyszedl najmniej ciekawie w porownaniu z poprzednimi. Mam nadzieje, ze zwyciestwo masz w kieszeni bo nie sledzilem jak innym wyszlo. Pzdr
asblaze Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 hm... wydawalo mi sie, ze udalo mi sie znalesc kompromis pomiedzy filmowym kadrem a pokazaniem animacji, nie przypuszczalem jednak ze prawie statyczne,3-4 sekundowe ujecia moga byc poza czyjas percepcja. co do samej animacji, to jestem z niej zadowolony, chociaz po czasie to dodalbym kilka kluczy ;P SuperOko - akurat mam odczucie ze ten ostatni bieg wyszedl mi najlepiej ;) ale moze to kwestia opatrzenia. A teraz do zonki ;) zartowalem z ta lyzka ;P dziekuje Ci bardzo za cierpliwosc :)
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Mieszane odczucia... to na pewno. Najsłabiej to salto wyszło... szczególnie tylne nogi odpuściłeś... zarówno wybicie jak i lądowanie. Mam wrażenie, że nie zriggowałeś mu dobrze ramion.. jakby w ogóle obręczy barkowej nie miał. A przy strzelaniu, gdy wyciągasz ramię do przodu i celujesz, automatycznie dociągasz bark prawie do ucha... możesz pomyśleć, że się czepiam, jednak przy animacji strzelania to jest naprawdę ważne i tutaj brak tego elementu bardzo razi. Fajnie, że pokombinowałeś trochę z bieganiem. Świetnie wyszedł ten ślizg na kolanie... super.
3grosze Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 no mi tam się podoba ogólnie, gut szit imo przyczepiłbym się najbardziej do pracy kamery właśnie i do biegu od 13 sekundy do 17 mniej więcej wygląda jak koleś dwunożny, z przyczepionym dupsztalem, którego to za sobą musi ciągnąć bo nie nadąża ;-)
asblaze Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Napisano 20 Lipiec 2007 No nie wygralem niestety... oto link do zwycieskiej pracy, jesli ktos nie widzial. :) http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=60784
SUPER_OkO Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 No coz, moze nastepnym razem. Zawsze pozostaje satysfakcja, ze sie cos zrobilo i ukonczylo poza obowiazkami firmowo - domowymi, co nie jest latwe.
Rekomendowane odpowiedzi