Napisano 7 Lipiec 200717 l Mam pytanko. czy istnieje jakiś program pod maxa który umożliwia rendering internetowy, nie sieciowy(LAN), tylko taki że mogę wykorzysta kompa np. z zza granicy. Z góry dzięki za odpowiedź.???
Napisano 7 Lipiec 200717 l Możesz wykorzystać do tego program "Hamachi". Symuluje on LAN w internecie. Problemem jest tylko przesyłanie tekstur i ogolnie waga sceny.
Napisano 10 Lipiec 200717 l serwus :) stary, ale zobacz jakie problemy bywają z renderingiem sieciowym w firmie z renderfarmą. Jesli to ma być animacja, to określ w maxie, w pliku zakres klatek i wyślij tam ,z renderingiem lokalnym. I zgrywaj sobie te klatki. Renderingu przez net bym nie polecał - chyba że są specyficzne warunki - np. mało tekstur, i bardzo szybki net. pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 19 Lipiec 200717 l Autor Mam 8 mb łącze i chyba mnie nie zrozumiałeś. Chce wykorzystać komputer który mam w domu ( Londyn ) i nieużywane komp w Polsce, a nie renderfarmy
Napisano 19 Lipiec 200717 l No to możesz to zrobić tak, że za pomocą VNC odpalisz ręcznie render a potem go sobie wyślesz :)... O to CI chodzi?
Napisano 21 Lipiec 200717 l serwus, lukos - mozliwe ze nie zrozumiałem. To opisz jaśniej czego potrzebujesz. "Wykorzystanie kompów z Polski, a nie renderfarmy" - w jakim trybie ? Vnc lub jakieśzdalne pulpity i tak są konieczne przy trybie renderfarmy - choćby do resetowania zwieszonych jednostek. pozdrawiam
Napisano 28 Lipiec 200717 l Autor Dokładnie chodzi mi o renderowanie jednocześnie na kilku kompach w rożnych miejscach przez neta tak żeby skrócić czas renderingu.