Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Poszukuje touriala o modelowaniu człowieka, ale w stylu, że modelujemy najpierw low-poly, a potem modyfikatorem smooth dajemy koncowy efekt. Mam nadzieję, że znajdzie się taki tutek, bo modeling jak tutaj :

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.escultopintura.com.br%2FTutoriais%2FTutorial_Modelagem_Corpo_Humano%2FSumario%2FSumario_Corpo_Humano.htm&langpair=pt%7Cen&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools

Jest dość długi i skomplikowany, ale możliwy :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Znaczy się ja troszke nie rozumiem, bo z tego co mówisz to poszukujesz metody zeby zrobic siatke pod wygładzanie, a pozniej mówisz ze dokladnie taka metoda (bo taka jest przedstawiona w tym tutku co podales) Ci nie odpowiada.

Wg mnie ten tutek co pokazales jest jednym z lepszych (a przedewszystkim bardzo szczegolowym) na robienie postaci i nie wiem co jeszcze by Ci bylo potrzebne?

Napisano
  • Autor

tutka jak wymodelować człowieka od podstaw... :P ale dzięki za pomoc, ze chciało Ci sie szukać.

Znaczy się ja troszke nie rozumiem, bo z tego co mówisz to poszukujesz metody zeby zrobic siatke pod wygładzanie, a pozniej mówisz ze dokladnie taka metoda (bo taka jest przedstawiona w tym tutku co podales) Ci nie odpowiada.

Wg mnie ten tutek co pokazales jest jednym z lepszych (a przedewszystkim bardzo szczegolowym) na robienie postaci i nie wiem co jeszcze by Ci bylo potrzebne?

kotku xD ( bez urazy ) chodzi mi o takiego lola ze modelujesz z kwadracików człowieka ze wszystkimi mięśniami, a potem dajesz smooth'a i masz piękna postać.

Napisano

Jeśli wymodelujesz low-poly i dodasz smootha, nie otrzymasz pięknej postaci z detalami, bo program sam za ciebie tego nie zrobi. Albo modelujesz Low i dodajesz smootha - masz postać wygładzoną, ale bardzo ogólną, albo lecisz z detalem...

Chyba, że chcesz później do ZBrusha przenieść postać, to po prostu wymodeluj sobie ogólny kształ - tors, nogi, ręce etc. Poszukaj tutków KLICKA o modelowaniu - było tam coś takiego.

BTW ten dział jest chyba do zamieszczania tutoriali, a nie o szukaniu ich. Od tego jest google i inne wyszukiwarki.

Napisano
  • Autor

Ok.. wole pobawic sie godiznami w 3D'sie niz w zbrushu robic, bo to potem very, very, high poly :P

Napisano
  • Autor
Poszukaj tutków KLICKA o modelowaniu - było tam coś takiego.

Szukam i szukam, ale nic nie znalazłem. Ten człowiek to geniusz nad geniuszem więc wytworzył miliony tutków!! Jak mam znaleść ten jedyny który interesuje mnie :/ Jak ktoś wie gdzie jest ten tutek o którym mówi piotrek to bardzo proszę o podanie linka

PS sorki za "zabawę w archeologa" ale potrzebuje takiego modelu, bo chcę się uczyć modelować ludzi, a najlepiej zaczynać od prostych rzeczy :P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.