DarkStar Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Dobra, czas spróbować swoich sił w low poly :) Tematem jest rakieta BGM-109 Tomahawk standardowo uzbrojona w głowicę taktyczną, ale może przenosić również ładunki strategiczne, kasetowe, przeciwpancerne, zapalające... eh... rozmarzyłem się :) koncept poniżej: http://www.tonyrogers.com/images/weapons/tomahawk_01_large.jpg
FaNTOMAS Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Wszystko fajnie ale chyba temat masz źle, bo bitwa z bronią masowego rażenia ma numer 17.
DarkStar Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Napisano 10 Lipiec 2007 Mea culpa. Już poprawiam :) EDIT: Mały updat. Główna bryła jest skończona. Na razie równo 400 tri. Pozaokrąglam trochę bryłę i zabieram się za teksturowanie. P.S. Czy otoczenie liczy się do limitu trigsów?
Tony M. Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 w 15bitwie się liczyło teraz chyba też.... ale to prezes się musi wypowiedzieć (KLICEK)
DarkStar Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Napisano 10 Lipiec 2007 Dobra, koniec gładzenia siatki. Jest 838 tri i tyle już pozostanie. Jutro zabieram się za teksturę... Będzie hardcore... Szczerze się przyznam, że nigdy tego nie robiłem na modelach lowpoly. Różni się to czymś od hipoly?
Levus Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Gęstością uv-ki:p No i to czego nie pokazuje a powinna pokazywać geometria, trzeba/można/wypada namalować:)
Fr3d3k Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 z tysiaka trisów ludzie całe domki/pojazdy/postacie budują ..a tu prosze...nabój Ciekawi mnie ile by miała wyrzutnia tych pocisków i np krążownik dla niej :D
DarkStar Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Napisano 10 Lipiec 2007 Na początku miało być z wyrzutnią, ale jakoś nie mogłem nic fajnego znaleźć :) Poza tym na początku było jeno 400 potem zacząłem zagęszczać...
Tony M. Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 wywal loopy przy skrzydłach, zaoszczędzisz kilkadziesiąt trojkątów... wystarczy na zrobienie lotek na skrzydłach i ogonie.... i może na dysze silnika
DarkStar Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Problem z wyrzutnią jest taki że wygląda ona jak box i jest stosowana jedynie na okrętach. Poza tym pociski Tomahawk, są raczej zrzucane z samolotów. Cóż pomyślę coś w temacie...
Roszondas Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Tomahawki były w C&C na pojazdach ;) Takie coś nawet znalazłem
DarkStar Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Dobra. Namówiliście mnie na wyrzutnię. Nie jest to co prawda ta z G&C, ale moim zdaniem ujdzie :) Jutro rozkładam siatkę i definitywnie nie zmieniam już nic w modelu. No chyba że ktoś ma jakieś sugestie odnośnie optymalizyacji. P.S. Całość ma 732 tri
Tomala Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Możesz zrobić coś z pozostałymi trisami np. zaokrąglić podstawę wyrzutni jeżeli miała być okrągła albo dorobić jakiś dodatkowy element bo reszta wygląda dobrze.
DarkStar Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Też myślałem żeby jakieś otoczenie dorobić. Jakiś pokład statku może...
DarkStar Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Znów zatrzymałem się na etapie tekstury. Mam taki problem. Wiem że da się oteksturować jedynie połowę obiektu, a druga połowa będzie lustrzanym odbiciem. Nie wiem jedynie jak to zrobić... HELP PLIS!!!
peterr Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 ojej albo utnij połowe a potem go zmirrorujesz i zweldujesz vertexy albo robiąc uvw robisz break bodajże ,potem flipujesz nakładasz na drugą połowe i masz:)
DarkStar Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 Zna ktoś może jakiś plugin do rozkładania siatek? MI to jakoś nie idzie za sprawnie... Na razie mapowanie. Żeby nie było że nic nie robię...
Rekomendowane odpowiedzi