Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mea culpa. Już poprawiam :)

EDIT:

Mały updat. Główna bryła jest skończona. Na razie równo 400 tri. Pozaokrąglam trochę bryłę i zabieram się za teksturowanie.

tomahawk1aj8.jpg

P.S. Czy otoczenie liczy się do limitu trigsów?

Napisano

Dobra, koniec gładzenia siatki. Jest 838 tri i tyle już pozostanie. Jutro zabieram się za teksturę... Będzie hardcore...

Szczerze się przyznam, że nigdy tego nie robiłem na modelach lowpoly. Różni się to czymś od hipoly?

tomahawk2ax9.jpg

Napisano

z tysiaka trisów ludzie całe domki/pojazdy/postacie budują ..a tu prosze...nabój

Ciekawi mnie ile by miała wyrzutnia tych pocisków i np krążownik dla niej :D

Napisano

Na początku miało być z wyrzutnią, ale jakoś nie mogłem nic fajnego znaleźć :) Poza tym na początku było jeno 400 potem zacząłem zagęszczać...

Napisano

wywal loopy przy skrzydłach, zaoszczędzisz kilkadziesiąt trojkątów... wystarczy na zrobienie lotek na skrzydłach i ogonie.... i może na dysze silnika

Napisano

Problem z wyrzutnią jest taki że wygląda ona jak box i jest stosowana jedynie na okrętach. Poza tym pociski Tomahawk, są raczej zrzucane z samolotów. Cóż pomyślę coś w temacie...

Napisano

Dobra. Namówiliście mnie na wyrzutnię. Nie jest to co prawda ta z G&C, ale moim zdaniem ujdzie :) Jutro rozkładam siatkę i definitywnie nie zmieniam już nic w modelu. No chyba że ktoś ma jakieś sugestie odnośnie optymalizyacji.

tomahawk3rb4.jpg

P.S. Całość ma 732 tri

Napisano

Możesz zrobić coś z pozostałymi trisami np. zaokrąglić podstawę wyrzutni jeżeli miała być okrągła albo dorobić jakiś dodatkowy element bo reszta wygląda dobrze.

Napisano

Znów zatrzymałem się na etapie tekstury. Mam taki problem. Wiem że da się oteksturować jedynie połowę obiektu, a druga połowa będzie lustrzanym odbiciem. Nie wiem jedynie jak to zrobić... HELP PLIS!!!

Napisano

ojej albo utnij połowe a potem go zmirrorujesz i zweldujesz vertexy albo robiąc uvw robisz break bodajże ,potem flipujesz nakładasz na drugą połowe i masz:)

Napisano

Zna ktoś może jakiś plugin do rozkładania siatek? MI to jakoś nie idzie za sprawnie...

Na razie mapowanie. Żeby nie było że nic nie robię...

tomahawk4fa3.jpg