Gość alternativa Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Witajcie, właśnie po raz pierwszy w życiu zainstalowałam sobie ten programik (3ds max 9 Trial) i wszystko przebiegało normalnie do momentu uruchomienia. Niestety zamiast scen (Top, Left itd) i siatek pojawia mi się w tym miejscu pulpit ekranu tudzież inne otwarte wcześniej okna. Wygląda to dość dziwnie, poza tym uniemożliwia zrobienie czegokolwiek. Tutaj zamieszczam printscreen: Zastanawiam się, czy nie jest to problem związany z faktem, że mam zupełnie nowy system, nie ma żadnych innych programów/kodeków itp rzeczy, może jakieś sterowniki nie działają? Wskazywałby na to także fakt, że umieszczone tam filmiki instruktażowe także nie uruchamiają się (jest po prostu czarne pole :( ) Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, bo nie za bardzo wiem, co robić w tej sytuacji...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 zainstalowales stery od grafiki i takie tam ?:p Zmien drivery na openGL lub odwrotnie :p
NV Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Hmmm dziwne ... może zmień sterownik od karty graficznej i zainstaluj jeszcze raz 3dmaxa.. ewentualnie reinstalka sytemu ale to chyba bezsensu bo właśnie walnąłeś nowy. Może ktoś inny miał już taki problem, poczekamy zobaczymy. EDIT: Kurcze za późno posta dałem ehh ;)
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Ja mialem taki problem kiedys :p Na starej grafice GF mx 400 czy cos takiego xD
Hynol Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Jak karta nie obsługuje DX9.0c (właśnie wszelkie GeForcy) to jedyną szansą będzie OGL. Jak karta nowsza (FX5200 wzwyż) to musi pójść z directem - przeinstalować go wraz ze sterami do karty.
Gość alternativa Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Dzięki za odpowiedzi, to faktycznie jest karta GF. Powalczę z OpenGL i może coś się uda...
Rekomendowane odpowiedzi