Jump to content

uruchomienie 3ds max 9 trial - problem ze scenami

Recommended Posts

Guest alternativa
Posted

Witajcie,

właśnie po raz pierwszy w życiu zainstalowałam sobie ten programik (3ds max 9 Trial) i wszystko przebiegało normalnie do momentu uruchomienia. Niestety zamiast scen (Top, Left itd) i siatek pojawia mi się w tym miejscu pulpit ekranu tudzież inne otwarte wcześniej okna. Wygląda to dość dziwnie, poza tym uniemożliwia zrobienie czegokolwiek. Tutaj zamieszczam printscreen:

problemow3.th.jpg

Zastanawiam się, czy nie jest to problem związany z faktem, że mam zupełnie nowy system, nie ma żadnych innych programów/kodeków itp rzeczy, może jakieś sterowniki nie działają? Wskazywałby na to także fakt, że umieszczone tam filmiki instruktażowe także nie uruchamiają się (jest po prostu czarne pole :( )

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, bo nie za bardzo wiem, co robić w tej sytuacji...

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm dziwne ... może zmień sterownik od karty graficznej i zainstaluj jeszcze raz 3dmaxa.. ewentualnie reinstalka sytemu ale to chyba bezsensu bo właśnie walnąłeś nowy. Może ktoś inny miał już taki problem, poczekamy zobaczymy.

EDIT:

Kurcze za późno posta dałem ehh ;)

Posted

Jak karta nie obsługuje DX9.0c (właśnie wszelkie GeForcy) to jedyną szansą będzie OGL. Jak karta nowsza (FX5200 wzwyż) to musi pójść z directem - przeinstalować go wraz ze sterami do karty.

Guest alternativa
Posted

Dzięki za odpowiedzi, to faktycznie jest karta GF. Powalczę z OpenGL i może coś się uda...