Nerwer Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Tak więc zrobiłem dom. To moja pierwsza wizualizacja i owoc pierwszego starcia z ArchiCad-em. Otoczenie i materiałki(z wyjątkiem materiału szyb bo mi się podoba) ulegną zmianie(i to dużej ; P). Model wykonany w ArchiCadzie a render 3ds max+ vray. Tak przy okazji ma ktoś może jakąś porządną teksturkę papy czy czegoś podobnego?
Yaro16 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 trawa zbyt sie powtarza, w środku pusto;Poprawiaj materiały;d i bedzie lepiej
tadzio Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 tajling trawy, trawa plaska, za duza saturacja, pozdr
Nerwer Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Pisałem przecież że to wszystko pójdzie do wymiany ;] Chodziło mi o to żebyście oceniali sam budynek na razie...
Yaro16 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Budynek tez sztuką techniki nie jest.barieka wydaje sie zbyt duża.Ogólnie budynek niebyt ciekawy
Ex3 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 A mi budynek się podoba. Oprócz barierki i dachu. Reszta ok
Nerwer Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 Update: Nad otoczeniem jeszcze pracuję... :p
chudy Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 poręcz jest zdecydowanie za gruba, teraz wygląda jakby z 20cm średnicy miała :P
Ex3 Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Wg. mnie poprzednia poręcz bardziej by pasowała (oczywiście gdzieś 150% cieńsza).
jasiek311 Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 a ja mam kilka uwag - po pierwsze - trawa - do zmiany... na balkonie nie moze byc parkiet :) ja bym w zyciu tego nie wykonal, gdybym byl wykonawca ;) a poza tym, to nieciekawie to wyglada... zmien texture na jakies plytki szare, albo moze biale... z ciemna fuga... rura za gruba, jak napisal Chudy... tak to nawet ok... chociaz projekt malego domku z jedna sypialnia (i nie wiem, czy lazienka sie tam zmiesci : ) nie jest dla mnie szczytem mozliwosci dzisiejszej architektury... :P
illy Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 dodam ze subiektywnie budynek wydaje sie mega maly, jest taki przeswit ze nie wiem gdzie zmiescilbys lazienke (daj jakis rzut), garaz, kuchnie i ogolnie zamkniete pomieszczenia chyba nie przemuslales tego do konca
slon_dominik Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Na początek nieźle a co do uwag to: -na 2 wizce nad częścią piętra jest chyba coś na kształt dachu skośnego i wygląda to b.źle -na dachu przydałby się gzyms albo ścianka attykowa - nie widać wtedy papy z perspektywy człeka -tworząc modernizujące formy warto zerknąć do źródeł np gropiusa czy aalto - jak zobaczysz pare niewątpliwie dobrych przykładów nie będziesz miał problemu z dobieraniem proporcji choćby balustrad -pod tarasem na piętrze przydałyby się jakieś słupy - ja bym wstawił w płaszczyźnie przeszkleń -ogólnie za dużo szkła - gdy będziesz miał z każdej strony 2x2m okna, przeszklony taras nie będzie działał jak taras tylko jak zwykła ściana -przydałoby się jakieś zagospodarowanie przyziemia pzdr
Nerwer Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 I mały update: Zna ktoś może adres jakiejś stronki z darmowymi modelami drzew itp bo te z maxa mnie nie satysfakcjonują :P Czy istnieje jakiś sposób na "uczesanie" Vray fura-a?
Rekomendowane odpowiedzi