Napisano 16 Lipiec 200717 l Tak więc zrobiłem dom. To moja pierwsza wizualizacja i owoc pierwszego starcia z ArchiCad-em. Otoczenie i materiałki(z wyjątkiem materiału szyb bo mi się podoba) ulegną zmianie(i to dużej ; P). Model wykonany w ArchiCadzie a render 3ds max+ vray. Tak przy okazji ma ktoś może jakąś porządną teksturkę papy czy czegoś podobnego?
Napisano 16 Lipiec 200717 l trawa zbyt sie powtarza, w środku pusto;Poprawiaj materiały;d i bedzie lepiej
Napisano 16 Lipiec 200717 l Autor Pisałem przecież że to wszystko pójdzie do wymiany ;] Chodziło mi o to żebyście oceniali sam budynek na razie...
Napisano 16 Lipiec 200717 l Budynek tez sztuką techniki nie jest.barieka wydaje sie zbyt duża.Ogólnie budynek niebyt ciekawy
Napisano 17 Lipiec 200717 l poręcz jest zdecydowanie za gruba, teraz wygląda jakby z 20cm średnicy miała :P
Napisano 17 Lipiec 200717 l Wg. mnie poprzednia poręcz bardziej by pasowała (oczywiście gdzieś 150% cieńsza).
Napisano 17 Lipiec 200717 l a ja mam kilka uwag - po pierwsze - trawa - do zmiany... na balkonie nie moze byc parkiet :) ja bym w zyciu tego nie wykonal, gdybym byl wykonawca ;) a poza tym, to nieciekawie to wyglada... zmien texture na jakies plytki szare, albo moze biale... z ciemna fuga... rura za gruba, jak napisal Chudy... tak to nawet ok... chociaz projekt malego domku z jedna sypialnia (i nie wiem, czy lazienka sie tam zmiesci : ) nie jest dla mnie szczytem mozliwosci dzisiejszej architektury... :P
Napisano 17 Lipiec 200717 l dodam ze subiektywnie budynek wydaje sie mega maly, jest taki przeswit ze nie wiem gdzie zmiescilbys lazienke (daj jakis rzut), garaz, kuchnie i ogolnie zamkniete pomieszczenia chyba nie przemuslales tego do konca
Napisano 18 Lipiec 200717 l Na początek nieźle a co do uwag to: -na 2 wizce nad częścią piętra jest chyba coś na kształt dachu skośnego i wygląda to b.źle -na dachu przydałby się gzyms albo ścianka attykowa - nie widać wtedy papy z perspektywy człeka -tworząc modernizujące formy warto zerknąć do źródeł np gropiusa czy aalto - jak zobaczysz pare niewątpliwie dobrych przykładów nie będziesz miał problemu z dobieraniem proporcji choćby balustrad -pod tarasem na piętrze przydałyby się jakieś słupy - ja bym wstawił w płaszczyźnie przeszkleń -ogólnie za dużo szkła - gdy będziesz miał z każdej strony 2x2m okna, przeszklony taras nie będzie działał jak taras tylko jak zwykła ściana -przydałoby się jakieś zagospodarowanie przyziemia pzdr
Napisano 18 Lipiec 200717 l Autor I mały update: Zna ktoś może adres jakiejś stronki z darmowymi modelami drzew itp bo te z maxa mnie nie satysfakcjonują :P Czy istnieje jakiś sposób na "uczesanie" Vray fura-a?