Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak więc zrobiłem dom. To moja pierwsza wizualizacja i owoc pierwszego starcia z ArchiCad-em. Otoczenie i materiałki(z wyjątkiem materiału szyb bo mi się podoba) ulegną zmianie(i to dużej ; P).

Model wykonany w ArchiCadzie a render 3ds max+ vray.

Tak przy okazji ma ktoś może jakąś porządną teksturkę papy czy czegoś podobnego?

dom1jx3.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

a ja mam kilka uwag - po pierwsze - trawa - do zmiany...

na balkonie nie moze byc parkiet :) ja bym w zyciu tego nie wykonal, gdybym byl wykonawca ;) a poza tym, to nieciekawie to wyglada... zmien texture na jakies plytki szare, albo moze biale... z ciemna fuga... rura za gruba, jak napisal Chudy... tak to nawet ok... chociaz projekt malego domku z jedna sypialnia (i nie wiem, czy lazienka sie tam zmiesci : )

nie jest dla mnie szczytem mozliwosci dzisiejszej architektury... :P

Napisano

dodam ze subiektywnie budynek wydaje sie mega maly, jest taki przeswit ze nie wiem gdzie zmiescilbys lazienke (daj jakis rzut), garaz, kuchnie i ogolnie zamkniete pomieszczenia

chyba nie przemuslales tego do konca

Napisano

Na początek nieźle a co do uwag to:

-na 2 wizce nad częścią piętra jest chyba coś na kształt dachu skośnego i wygląda to b.źle

-na dachu przydałby się gzyms albo ścianka attykowa - nie widać wtedy papy z perspektywy człeka

-tworząc modernizujące formy warto zerknąć do źródeł np gropiusa czy aalto - jak zobaczysz pare niewątpliwie dobrych przykładów nie będziesz miał problemu z dobieraniem proporcji choćby balustrad

-pod tarasem na piętrze przydałyby się jakieś słupy - ja bym wstawił w płaszczyźnie przeszkleń

-ogólnie za dużo szkła - gdy będziesz miał z każdej strony 2x2m okna, przeszklony taras nie będzie działał jak taras tylko jak zwykła ściana

-przydałoby się jakieś zagospodarowanie przyziemia

pzdr

Napisano

I mały update:

huhjb7.jpg

Zna ktoś może adres jakiejś stronki z darmowymi modelami drzew itp bo te z maxa mnie nie satysfakcjonują :P

Czy istnieje jakiś sposób na "uczesanie" Vray fura-a?