Robert B. Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Witam mam problem nakręciłem film ale chce go edytować szukałem po programach i nie mogę znaleźć tam takiej mi potrzebnej opcji... Mianowicie chcę w połowie filmu zatrzymać na 10 sekund film ale żeby lektor mógł mówić wiec tak naprawdę chodzi mi o zapętlenie klatki na 10 sekund niestety nie wiem czym to wykonać i puszczenie na oddzielnej ścieżce dźwięku. Programy do 1 kafla :) pozdrawiam. i serdecznie będe wdzięczny za pomoc
SUPER_OkO Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Z tak wygorowanym zadaniem to mysle, ze nawet Windows movie maker sobie poradzi.. cena razem z pozostalym pakietem xp ok 300zl.
Kris_R Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Tak szczerze to faktycznie da się to zrobić byle gdzie i prawie byle jak... napisz najlepiej w jakim programie chcesz to zrobić a my napiszemy jak to zrobić. Tak pół żartem, pół serio to nawet za darmo się da :D Zciągasz programik Virtual dub (free)....rozbijasz filmik na klatki... znajdujesz tą, na której ma nastąpić zatrzymanie... powielasz ją taką ilość razy, aby ilość klatek się zgadzała.. wciąagsz sekwencję i sklejasz w Virtual Dub.. śmiesznie i mocno na około, ale da się na uparciucha :)
Robert B. Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Ok dzięki użyłem virtuala bo darmowy :) i jakoś sklecę sobie ten filmik dzięki for all. Ps wiem ze to było trywialne pytanie ale grafika a montaż to jeszcze dla mnie inne rzeczy :P znaczy montażu nie umiem :P. Wakacyjny filmik jak sie patrzy :)
Recommended Posts