Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem nakręciłem film ale chce go edytować szukałem po programach i nie mogę znaleźć tam takiej mi potrzebnej opcji...

Mianowicie chcę w połowie filmu zatrzymać na 10 sekund film ale żeby lektor mógł mówić wiec tak naprawdę chodzi mi o zapętlenie klatki na 10 sekund niestety nie wiem czym to wykonać i puszczenie na oddzielnej ścieżce dźwięku.

Programy do 1 kafla :) pozdrawiam. i serdecznie będe wdzięczny za pomoc

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Tak szczerze to faktycznie da się to zrobić byle gdzie i prawie byle jak... napisz najlepiej w jakim programie chcesz to zrobić a my napiszemy jak to zrobić.

Tak pół żartem, pół serio to nawet za darmo się da :D

Zciągasz programik Virtual dub (free)....rozbijasz filmik na klatki... znajdujesz tą, na której ma nastąpić zatrzymanie... powielasz ją taką ilość razy, aby ilość klatek się zgadzała.. wciąagsz sekwencję i sklejasz w Virtual Dub.. śmiesznie i mocno na około, ale da się na uparciucha :)

Posted

Ok dzięki użyłem virtuala bo darmowy :) i jakoś sklecę sobie ten filmik dzięki for all.

Ps wiem ze to było trywialne pytanie ale grafika a montaż to jeszcze dla mnie inne rzeczy :P znaczy montażu nie umiem :P.

Wakacyjny filmik jak sie patrzy :)