Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie, czy znacie może taką możliwość aby ustawić w MAXIE renderowanie kilku różnych stillframow, z roznych scen, pod rząd? Na przykladzie wyglada to tak: mam kilka wizualizacji architektonicznych do wykonania i chcialbym zeby komp przez noc policzyl mi ich 4! Teraz jest tak że po kazdej skonczonej musze wstawac, ustawiac nowa, klikac render itd. Czy jest jakas mozliwosc ustawienia "kolejki renderowania" ?? pliz odpowiedzcie!

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przez backurnera da się jak najbardziej. Robi to się łatwo. Najbrościej chyba w taki oto sposób:

Z zakładki 'Autodesk' w menu start odpalasz serwer, manager i monitor (coby widzieć ile plików zdążyło się już policzyć). W maxie, w zakładce rendering odhaczasz opcję 'Net render', potem odpalasz rendering. Tak robisz z każdym kolejnym plikiem. W tym czasie backburner uruchomi osobną instancję Max'a do liczenia konkretnej sceny. I tak po kolei się wszystko policzy.

To ogólnie, jeśli potrzebujesz szczegółowych instrukcji, to gdzieś na sajcie evermotion na 100% znajduje się tutorial dotyczący obsługi backburnera.

S.

Napisano

Ja w takiej sytuacji korzystam z Command-Line Rendering

Dobry opis jest w helpie MAXa

Na pierwszy rzut oka może się to wydawać "odstraszające" i skomplikowane ale jak się w to człowiek wgłębi to jest bardzo proste ;)

Napisano
odpalic kilka instacji maxow naraz ;p

hehe... prostackie i drastyczne rozwiązanie ale skuteczne i przyznam, że już je stosowałem kiedyś :p

Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie renderowania kilki ujęć jednno za drugim (automatem). Po włączeniu LWF wszystko pięknie się renderuje i zapisuje na dysku, ale tylko pojedyńcze pliki. Za choler..... nie wiem dlaczego renderowanie przy użyciu Batch rendera pliki jpg zapisywane są bez LWF. Czy trzeba włączyć jakąś opcję czy co ?

Z góry dzięki za odpowiedz.

Napisano

Witam, odpalasz z Backburnera Menagera, Monitor. Następnie w scenie Batch render,ustawienia j.w. z opcją net render. Wciskasz render, i tak z resztą zadan.

Pzdr