Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Temat ostatnio drazliwy w naszym kraju ale mam nadzieje,ze nie w tym wydaniu

87080330dl1.th.jpg

12155472dk6.th.jpg

20999329vm4.th.jpg

66429768yj6.th.jpg

90384191fb9.th.jpg

65400814kq1.th.jpg

76552411au9.th.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetny projekt, możesz pokazać rzuty?

krokwie nad garażem do bani.

Napisano
  • Autor
świetny projekt, możesz pokazać rzuty?

krokwie nad garażem do bani.

Wiem ale to prosby inwestora o zmiekczenie budynku na zblizeniu garazu widac koncowy efekt zmiekczania.Wrzucilem rzuty

Napisano

Bardzo fajne. Ładne wizki.

Sam projekt również ciekawy...zastanawiam się jak by wyglądała całość z gontem zamiast blachy jako pokrycie dachowe :)

Napisano

Bardzo fajny projekt i rendery. Wydawało mi się, ze jadąc dzisiaj przez warszawę gdzieś to widziałem(na tablicy reklamowej czy coś),ale moze to był poprostu podobny projekt. Zastanawia mnie tylko gdzie będą rury spustowe ...

Napisano
  • Autor

Tez sie zastanawiam nad gontem i pewnie za nielugo poznam odpowiedz ale na razie nie mam za bardzo czasu zeby wrocic do projektu.Co do rur spustowych to beda one chowane w wypuszczeniu sciany szczytowej.chais widziales chyba podobny ale moze wkrotce bedzie i ten;)

Napisano

chais:ja mysle ze rury spustowe moga isc w tym przypadku pod okladzina scienna z desek-w warstwie konstrukcji okladziny i ocieplenia

tak sie to robi chyba

a projekt zajefajny

pozdro

Napisano

projekt i renderki super, jednak według polskiego prawa jakby te segmenty stały na osobnych działkach to musiałyby mieć dylatację, brak wspólnych ścian, okna i drzwi sąsiadów musiałyby być oddalone od siebie o 2 m lub mieć ścianke przeciwpożarową wysuniętą 30 cm od lica ściany i ponad dach. Oczywiście w teorii bo w praktyce różne rzeczy się da zrobić :)

Napisano

ogólnie bardzo mi sie podoba;)) ale renderki nocne wyszły gorzej, ale to nie znaczy ze sa słabie

podzielisz sie tekstuta kostki granitowej?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
projekt i renderki super, jednak według polskiego prawa jakby te segmenty stały na osobnych działkach to musiałyby mieć dylatację, brak wspólnych ścian, okna i drzwi sąsiadów musiałyby być oddalone od siebie o 2 m lub mieć ścianke przeciwpożarową wysuniętą 30 cm od lica ściany i ponad dach. Oczywiście w teorii bo w praktyce różne rzeczy się da zrobić :)

Projekt jest robione pod osiedle takze podzialu dzialek nie ma.W przypadku blizniakow nie musi to byc zabudowa jednorodzinna.Wystarczy wystapic ze wpolnym wnioskiem i budujesz to jeako jeden dom wielorodzinny

Napisano

zgadza się. jak buduje się na jednej działce to wtedy jest to dom wielorodzinny.

Napisano
  • Autor
zgadza się. jak buduje się na jednej działce to wtedy jest to dom wielorodzinny.
W sumie to moze to byc wiele dzialek i nie musz byc scalone jednak wtedy jest problem z ksiegami planami zagospodarowania ktore musisz skladac na wszystkie dzialki.Lepiej dogadac sie z sasiadem i budowac wspolnie chociaz z mojego doswiadczenia wnioskuje ze w blizniakach nigdy nie ma milych sasiadow,przynajmniej ja nie spotkalem
Napisano
  • Autor
czym oswietlales?

Direct+skylight dzienne

Vraylight Mtl + Skylight i IES nocne

Oskar_h sorki ale nie wrzuce planow ze wzgledu na inwestor ktory poprosil o usuniecie