Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po krótkiej przerwie....w zasadzie to nie miałem czasu nic dłubać ostatnio....a że Eclipse mi sie trochę przeżarło to postanowiłem zacząć sobie ten oto piękny samochód...powodem był chyba przede wszystkim "Death Proof" Quentina (gorąco polecam), w którym samochód się pojawia...pierwszy raz widziałem to autko w filmie "2fas2real for hollywood" ale w tedy nie wiedziałem jeszcze co to to jest:) Teraz już wiem więc robię:) Co do samego modelu to na razie jakieś 5-6h dłubania bez blueprintów..:/ i tu jest właśnie problem bo jedyne jakie znalazłem miały coś 560x320 a mikroskop mi siadł więc nie dałem z nich rady...tylko zarys boku poszedł z nich a reszta z refek....no to może tyle gadania...zapraszam do komentowania...Pozdrawiam:)

nova1df3.th.jpg

nova2qx9.th.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rzeczywiście trudno o blueprinty do tego wozu (trochę poszukałem) a bez nich trochę trudno będzie uzyskać idealne kształty oryginału. Jak na razie model wygląda przyzwoicie czekam na dalsze update'y. Powodzenia.

Napisano

Dorwałem nowy lepszy rzucik z boku...zdjecie więc nie jest dokładnie takie jak powinno być ale i tak poprawiłem nieco proporcje:) oto efekt...kolejny up jutro wieczorkiem:)

nova4wi4.th.jpgnova5qw6.th.jpg

Wszelkie komentarze mile widziane:)

Napisano

Witam ponownie...niby wakacje a tu lipa z czasem...niby dużo czasu ale zajęć jeszcze więcej...tak czy inaczej oto co udało mi się wydłubać w międzyczasie...dodałem uszczelki no i prawie skończyłem przód...trudno sie dłubie bez planów...ale co zrobić:) Wszystkie komentarze mle widziane tak jak i rady:)

nova6xp9.th.jpg

nova7di3.th.jpg

nova8ly5.th.jpg

Napisano

@pecet - wiedziałem że moge na Ciebie liczyć:) to niebieskie to tak dla mnie...nie liczyłem na to że Ci się spodoba:) Natomiast gdybyś mógł to byłbym wdzięczny za zaznaczenie tego, co podobno jest krzywo nad tylnym nadkolem:)

Napisano

od razu zaznaczyłem wszystko co mi się nie podoba ;)

te linie na boku pokazują jak mniej więcej powinny iść odbicia, tylko że powinny iść one gładko

e. tam gdzie czerwone powinien być lekki chamfer

Napisano

@damusTo - niestaty nie sympatyczny kolego ponieważ nie istnieją takowe...przynajmniej po dniu szukania na necie nie znalazłem niczego poza printem 500x300 (wszystkie rzuty na tym wielkim obszarze) i w dodatku zdjęcia, jesli masz jakieś porządne to będę wdzięczny:)

@pecet - tam gdzie ma być chamfer to nie dokladnie tam gdzie narysowaleś tylko przy samym oknie...tak przynajmniej wygląda to na zdjęciach...co do tych odbić to sprawa jest dziwna bo siatka jest z każdej strony porosta i sprawdzona po 1000x...:/ pogmeram tam jeszcze ...może coś wykombinuje:)

Napisano

Niestety nie posiadam nic ponad to dlatego tez pytałem, licząc ze coś może nowego wypłynęło w międzyczasie. OK zatem powodzonka rzycze walcz dalej słuchaj PCta on nabrał już wyprawę ;)

Napisano

Mały update...w sumie pracuje teraz przede wszystkim nad tyłem autka ale i z przodu poprawiłem i dodałem to i owo.Zapraszam do komentowania...licze także na cenne rady:)

nova10cm6.th.jpg

nova9cd1.th.jpg

Napisano

Podoba mi się twoja sygnaturka, jeśli idzie o referki słuchaj się Buba on wie co pisze ;) jest dobry w te klocki. Co do modelu no to masz jakiś tam zarys teraz trzeba wejść w detal wiec musisz nazbierać referek z sieci albo napstrykać w garażu ;) i dłubać. Do finiszu to jeszcze spory Kawałek. No i jeśli chcesz byśmy mogli komentować model to siateczki i claya zamawiam prezentacja ta bowiem nie jest najdogodniejsza

Napisano

@Master Kiełbaster - próbowałem ręcznie a później Vehicle Studio to co na YouTube to VS

Wzór z death proofa narazie jest w planach....ogólnie podczas robienia odbiegłem od wersji z Death Proofa dlatego zastanawiam sie czy najpierw nie pozmieniam różnic a później dopiero bede malował czaszki i takie tam:)narazie mam takie cos:

noveren6sl0.th.jpg

noveren5hz2.th.jpg

czekam na komentarze:)

noveren7jh2.jpg

By swinger76 at 2007-08-11

Napisano

zamknąć to może nie koniecznie bo zamierzam coś tu jeszcze dołożyć przy odrobinie znudzenia animacjami ale na górnika miesiąca kolega mowicz nadaje się zdecydowanie:)