Swinger76 Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Witam po krótkiej przerwie....w zasadzie to nie miałem czasu nic dłubać ostatnio....a że Eclipse mi sie trochę przeżarło to postanowiłem zacząć sobie ten oto piękny samochód...powodem był chyba przede wszystkim "Death Proof" Quentina (gorąco polecam), w którym samochód się pojawia...pierwszy raz widziałem to autko w filmie "2fas2real for hollywood" ale w tedy nie wiedziałem jeszcze co to to jest:) Teraz już wiem więc robię:) Co do samego modelu to na razie jakieś 5-6h dłubania bez blueprintów..:/ i tu jest właśnie problem bo jedyne jakie znalazłem miały coś 560x320 a mikroskop mi siadł więc nie dałem z nich rady...tylko zarys boku poszedł z nich a reszta z refek....no to może tyle gadania...zapraszam do komentowania...Pozdrawiam:)
Horus Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Uwielbiam stare amerykanskie samochody. Powodzenia i wytrwalosci :-)
Tomala Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Rzeczywiście trudno o blueprinty do tego wozu (trochę poszukałem) a bez nich trochę trudno będzie uzyskać idealne kształty oryginału. Jak na razie model wygląda przyzwoicie czekam na dalsze update'y. Powodzenia.
Swinger76 Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Napisano 28 Lipiec 2007 Dorwałem nowy lepszy rzucik z boku...zdjecie więc nie jest dokładnie takie jak powinno być ale i tak poprawiłem nieco proporcje:) oto efekt...kolejny up jutro wieczorkiem:) Wszelkie komentarze mile widziane:)
chais Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 A szukałeś printów na http://www.smcars.net/ albo na http://www.blueprints.onnovanbraam.com ewentualnie http://www.the-blueprints.com ?? Kocham stare Chevrolety, sam zabieram się za Impale z '73, więc powodzenia i na pewno będe tu zaglądał.
Swinger76 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 Witam ponownie...niby wakacje a tu lipa z czasem...niby dużo czasu ale zajęć jeszcze więcej...tak czy inaczej oto co udało mi się wydłubać w międzyczasie...dodałem uszczelki no i prawie skończyłem przód...trudno sie dłubie bez planów...ale co zrobić:) Wszystkie komentarze mle widziane tak jak i rady:)
pecet Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 model na tak, tylko krzywo nad tylnim nadkolem, to niebieskie na nie ;)
Swinger76 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 @pecet - wiedziałem że moge na Ciebie liczyć:) to niebieskie to tak dla mnie...nie liczyłem na to że Ci się spodoba:) Natomiast gdybyś mógł to byłbym wdzięczny za zaznaczenie tego, co podobno jest krzywo nad tylnym nadkolem:)
damusTo Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 A czy kolega sympatyczny posiada może jakieś porządne princiki tego pojazdu ?
pecet Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 od razu zaznaczyłem wszystko co mi się nie podoba ;) te linie na boku pokazują jak mniej więcej powinny iść odbicia, tylko że powinny iść one gładko e. tam gdzie czerwone powinien być lekki chamfer
Swinger76 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 @damusTo - niestaty nie sympatyczny kolego ponieważ nie istnieją takowe...przynajmniej po dniu szukania na necie nie znalazłem niczego poza printem 500x300 (wszystkie rzuty na tym wielkim obszarze) i w dodatku zdjęcia, jesli masz jakieś porządne to będę wdzięczny:) @pecet - tam gdzie ma być chamfer to nie dokladnie tam gdzie narysowaleś tylko przy samym oknie...tak przynajmniej wygląda to na zdjęciach...co do tych odbić to sprawa jest dziwna bo siatka jest z każdej strony porosta i sprawdzona po 1000x...:/ pogmeram tam jeszcze ...może coś wykombinuje:)
damusTo Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Niestety nie posiadam nic ponad to dlatego tez pytałem, licząc ze coś może nowego wypłynęło w międzyczasie. OK zatem powodzonka rzycze walcz dalej słuchaj PCta on nabrał już wyprawę ;)
Swinger76 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Napisano 6 Sierpień 2007 Mały update...w sumie pracuje teraz przede wszystkim nad tyłem autka ale i z przodu poprawiłem i dodałem to i owo.Zapraszam do komentowania...licze także na cenne rady:)
Bubu Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Szukaj referek na ebay'u :] Co do modelu to jeszcze poczekam i powiem cos na temat jak bedzie wiecej ;)
Swinger76 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Napisano 6 Sierpień 2007 Z tym E-bay'em to już to gdzieś słyszałem;] a tak poza tym to mały upek Zapraszam do komentowania
damusTo Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Podoba mi się twoja sygnaturka, jeśli idzie o referki słuchaj się Buba on wie co pisze ;) jest dobry w te klocki. Co do modelu no to masz jakiś tam zarys teraz trzeba wejść w detal wiec musisz nazbierać referek z sieci albo napstrykać w garażu ;) i dłubać. Do finiszu to jeszcze spory Kawałek. No i jeśli chcesz byśmy mogli komentować model to siateczki i claya zamawiam prezentacja ta bowiem nie jest najdogodniejsza
Swinger76 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 @damusTo - z radu Buba już skorzystałem dawno temu:) Clay i siatka pojawia cie jeszcze dzisiaj:) w miedzyczasie takie coś:)
Master Kiełbaster Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 siakimś plubinem to animowałeś czy ręcznie? wymaluj go jak w defprufie...
Swinger76 Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 @Master Kiełbaster - próbowałem ręcznie a później Vehicle Studio to co na YouTube to VS Wzór z death proofa narazie jest w planach....ogólnie podczas robienia odbiegłem od wersji z Death Proofa dlatego zastanawiam sie czy najpierw nie pozmieniam różnic a później dopiero bede malował czaszki i takie tam:)narazie mam takie cos: czekam na komentarze:) By swinger76 at 2007-08-11
heaven Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 no no no .... bardzo fajnie.. tylko nie podoba mi sie kolor swiatel, daj bialy kolor, albo jakis taki zeby pasowal pod czarny :)
pecet Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 nawt ładnie, tylko tło jakieś takie niebardzo
mowicz Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 no bardzo ladnie Ci ten samochodzik wyszedl. Nie widze by to byl jakis super szczegolowy projekt ale dla mnie ladnie i czysto. 7/10
Notre Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 hoho, niezły górnik z Ciebie, proponuję zamnknąć topic...
Swinger76 Napisano 22 Luty 2008 Autor Napisano 22 Luty 2008 zamknąć to może nie koniecznie bo zamierzam coś tu jeszcze dołożyć przy odrobinie znudzenia animacjami ale na górnika miesiąca kolega mowicz nadaje się zdecydowanie:)
Rekomendowane odpowiedzi