Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Okazuje się, że mój model ma jakieś kilkadziesiąt tysięcy poly, a gra przyjmuje obiekty, ktore mają najwyżej tylko kilka tysięcy poly. Jak drastycznie zmniejszyć/wygładzić polygony aby model stracił na ich ilości?

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Najprostszy, lecz niezbyt dobry sposób to modyfikator optimize. A najlepszy sposób to ręczne usuwanie poly... :D

EDIT

Hehe, Temporal szybki jesteś :D

Napisano

Mozesz takze na nowo stworzyc siatke, ukladajac poly na modelu.

Sluzy do tego np. Surface Snap w SILO, ktory pozwala ukladac vertexy na innym meshu.

Mozesz tez od biedy uzyc Topology w ZBrushu, chociaz jest mniej wygodny.

Napisano

Teraz to już tylko tak, jak Reanimator pisze.

Najlepiej od razu, gdy tworzysz modele do gry, myśleć o limitach poly.

A po wymodelowaniu bryły, nie używaj Smootha do wygładzania, gdyż ten drastycznie ci zwiększy ilość poly w modelu. Teraz pewnie właśnie po nim masz tyle poly.

Napisano
Teraz to już tylko tak, jak Reanimator pisze.

Najlepiej od razu, gdy tworzysz modele do gry, myśleć o limitach poly.

A po wymodelowaniu bryły, nie używaj Smootha do wygładzania, gdyż ten drastycznie ci zwiększy ilość poly w modelu. Teraz pewnie właśnie po nim masz tyle poly.

Zauważyłem. Model po tym ważył kilak razy więcej. Ale trudno. Mam już model, tylko tak o 1/3 zmniejszyc te polygony i będzie działać.

Najprostszy, lecz niezbyt dobry sposób to modyfikator optimize. A najlepszy sposób to ręczne usuwanie poly... :D

Jak uruchomić to optimize? Bo jak biorę tę opcję to z prawej strony pojawia mi się okienko

Free Image Hosting at <a href='http://www.ImageShack.us'>www.ImageShack.us</a>

I co robbić dalej?

Zdjęcie:

http://img410.imageshack.us/img410/5609/lipaaaali7.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności