Lucas Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 ... czyli czas wymodelować głowę:), w końcu nie można całe życie modelować tylko samolotów. Ogólnie z organiką u mnie kiepsko, przykład był chociażby z niedokończonym smokiem. Właściwie to nie jest moja pierwsza głowa, ale jak dotąd były to raczej szybkie, niedokładne, brzydkie i uproszczone modele, tak żeby było co wsadzić do kabiny pilota ;). Dlatego oficjalnie uznaję to za pierwsze poważne podejście. Dość gadania, czas na model, wiem, że miejscami jeszcze krzywo, że wygląda na za wąską (to głównie ponieważ narazie w ogóle nie ma tylnej części) ale oceńcie to tak.. ogólnie:). Jutro może jeszcze wrzucę siatkę.
DEkoy Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Ogólnie całkiem nieźle, ale sie przyczepie, zebys wiedział co robic :) - dziurki w nosie za waskie. W takim przypadku zawsze najlepiej pojsc przed lustro - najlepsza referencja :D - powieki... hm za grube chyba czy mi sie tylko tak wydaje? - kąciki oczu wystają - te zaokrąglenia przy koncu nosa (tam gdzie sie dziurki zaczynają) za bardzo wzynają sie w podstawe nosa A tak to fajnie :) Czuje, ze bedzie niezle :D
briz Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 nie wiem czy robiłeś ją ze zdjęć, ale to tak jak z samolotami, najpier trzeba zogranizować w miarę dokładne plany, referki, a póżniej tylko się ich trzymać :)
Lucas Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Z tymi refkami to tak pół na pół:), wziąłem jakieś proste rysunki z http://www.the-blueprints.com, tak żeby złapać ogólne proporcje, poza tym jako referki używam siebie, tak jak DEkoy powiedział - wystarzy spojrzeć w lustro.
Tomala Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Moim skromnym zdaniem (jedziemy od góry) - łuki brwiowe są troszkę za ostre i za bardzo odstają - górna powieka za bardzo odstaje od oka a w kącikach powieki nie stykają się z okiem - dolna powieka za ostro zarysowana - kości policzkowe zbyt wyraziste - nos za wąski u nasady i przez to dziurki też są za wąskie - usta trochę za wąskie i ich kąciki za ostre.
Lucas Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Obiecałem siatkę, to i jest Dzięki za sugestie, narazie jeszcze nic z tych rzeczy nie poprawiałem. Soją drogą, nie wydaje się wam, że nos jest za duży, niby wzorowałem go trochę na swoim :) ale tak ogólnie - czy dobrze wygląda?
Tomala Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Nos wydaje mi się troszkę za długi (czy wysoki) pasuje do dużych oczu ale do ust już nie, są za małe a podbródek zbyt spiczasty. Tak ja to widzę ale mogę się oczywiście mylić. Co do siatki to proponuję Ci zerknąć na jakieś przykłady siatek głów bo Twoja siatka nie jest najlepsza. Za gęsta między oczami i brwiami i pod nosem. Powodzenia.
Lucas Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Trochę czasu się znalazło więc warto ruszyć dalej. Na dobrą sprawę głowa wymodelowana, ale zdaję sobie sprawę, że jeszcze dużo do poprawienia.
Gomez Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Tomala ma absolutnie racje z ta siatka. Zrob ta glowe od nowa ale patrz intensywnie na dobre siatki. Gdzies jest temat z siatkami wrzuconymi.
Lucas Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Po co od razu od nowa? I po co "intensywnie" patrzeć na siatki:) Owszem, można je oglądać, zwracać uwagę na trudne miejsca, ale na pewno nie mam zamiaru robić na ich podstawie swojego modelu, jepiej patrzeć w lustro, referki i na twarze innych ludzi.
Sebastian Ozga Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Lucas - z takim podejściem trudno będzie ci się przełamać i zrobić coś innego niż samolot. Pracuj dalej, będzie ok. Co do modelu, siatka powinna układać się mniej więcej tak:
Lucas Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Nie chodzi mi o to, że moja siatka jest ok, bo wiem, że nie jest i mam zamiar poprawiać, tylko to wcale nie znaczy, że musi być dokładnie taka jak inne. Dzięki za obrazek, na pewno przyda się przy poprawkach:)
Sebastian Ozga Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 tzn. jeśli chodzi o siatki głów wszystkie są do siebie podobne dlatego, że imitują mięśnie znajdujące się pod skórą (tak jak w samolocie: tam, gdzie jest silnik, kadłub jest grubszy) ;)
Rekomendowane odpowiedzi