Ardeni Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 a więc mamy coś okrągłego płaskiego (nie mylić ze ścianami cylindra) Screeny Model: Uvw' I chcę to zmapować do postaci paska, czy jest jakiś szybki sposób na to? Ręczne przesuwanie vertexów/skalowanie w poziomie jest zbyt czasochłonne:/
Lis Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Polyboost ma fajne featury UVW. Między innymi prostowanie edgów. Niedawno to robiłem i jestem usatysfakcjonowany. Bez polyboosta możesz skopiować sam objekt i w edit poly zrobić z niego pasek. Dalej zwyczajnie zmapować i skopiować koordynaty do nie zmodyfikowanego obiektu. Warunkiem jest abyś nie zmieniał ilości poligonów tylko układ.
Lucas Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Zamapuj cylindrycznie bez cap'ów, w unwrapie przełącz na inny widok, żeby móc widzeć wierzchołki wewnętrzengo obrysu (albo w vievporcie zaznacz), wróć sobie do normalnego widoku UV i przeciągnij je sobie do góry żeby mieć pasek:) Pozdrawiam
streaker Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 darmowym unwraptools'em - tylko musisz rozbić na 2 części, alignem i space evenly zrobić pasek, potem znowu połączyć
Bacry Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 tutaj napisałem jak to zrobić http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=40290 czytać, czytać.
Rekomendowane odpowiedzi