Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Posiadam monitor panoramiczny LCD Belinea i geometria mi sie rozjezdza. Nawet po przestawieniu fabrycznych ustawien kwadrat nie jest kwadratowy. Czy sa specjalne panoramiczne monitory do CAD czy sprawa dotyczy rozdzielczosci, czy moze w ustawieniach Rhino, mozna ustawic, ze przy starcie sam sobie ustawia obraz? Z gory dziekuje za pomoc.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A to takie coś tylko w Rhino? Bo wygląda na złą rozdzielczość.

Napisano
  • Autor

Rozdzielczosc mam 1024x768. I faktycznie po przestawieniu rozdzielczosci na wieksza proporcje geometrii sie poprawiaja i optycznie jest ok. Ale nie jest to idealne, a lepiej zeby bylo. Moniitor to belinea 1925 S1W. A pracuje tylko w Rhino. I co tu z tym zrobic???

Napisano

Monitor LCD MUSI pracowac w swojej natywnej rozdzielczosci, inaczej obraz będzie nieostry, a proporcje mogą sie pogubić. U ciebie to powinno być 1440 x 900

Napisano

Jeśli na panoramie masz 1024x768 to nic dziwnego, że kwadrat nie wygląda jak kwadrat.

Napisano
  • Autor

A jak mam to ustawic, bo nie mam takiej rozdzielczosci we wlasciwosciach karty? A resetowanie i auto regulacja monitora nic nie zmienia.

Napisano
  • Autor

Juz kumam. karta graficzna nie obsluguje tego formatu. na innej karcie graf monitor biega normalnie. thnx!