Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

kiedy robię smooth na siatce to pojawia mi się taki bug jak na poniższych screenach. nie mam pojęcia skąd i dlaczego, sprawdzałem punkty i krawędzie, żadnych podwójnych. Nie psuje mi ze względu na smooth grupy też. nie mam pojęcia o co chodzi, tym bardziej, że tam gdzie pojawia się błąd są same czworokąty...

89a49e48347fd346.jpg

5f218e972a774d8c.jpg

004988abd07410a5.jpg

pozdrawiam!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czasem zdublowany vertex badz edge. jesli weldowanie nic nieda bedziesz musial skasowac czesc tych poly i wymodelowac od nowa.

Napisano

Ja polecam zrobic tak: Wywal smootha, zrob convert to editable mesh a potem spowrotem convert to editable poly. Zarzuc ponownie smootha i zobacz czy sie naprawilo.

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim za odpowiedzi. Siatkę wymodelowałem od nowa, element nie był trudny więc tak było po prostu szybciej. Jeśli chodzi o niezweldowane, zdublowane itd Verteksy to nic takiego nie znalazłem, a smooth grypy wszystkie po prostu wyłączyłem (albo włączyłem, w obu opcjach nic nie działało).

Dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Napisano

mort, na przyszlosc:

zakladam ze masz maxa 8, i jest to standardowy BUG :)

szybkie rozwiazenie tego problemu to przekonwerowac na ediatble mesh a potem spowrotem na poly i bedzie sie ladnie smoothowac ;P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności