Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

he, he daliÂcie siŕ nabraŠ, myÂleliÂcie ┐e znowu go│e laski :) Nic z tego

Jak kto ma ochotŕ to mo┐e oczywiÂcie skomentowaŠ :)

[Edited on 3-11-2002 by marcoos]

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 8,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

spodziewalem sie raczej czego z rotten ae to co zobaczylem przypomialo mi ostatnie moj▒ paszŕ.ale piek│o oj piek│o.

Napisano
  • Autor

ja jestem owocowym i warzywnym dewiantem wiŕc mnie tylko taki stuff rusza :) a poza tym nic innego na komputerze nie potrafie rysowaŠ, tylko zieleninŕ i owoce :)

dla spragnionych golizny mˇj b. stary szkic w Painterze, ktˇry nie zamieni│ siŕ w obraz ze wzgl. na brak dostatecznej umiejŕtnoÂci, malowania na kompie, IMHO rysowanie lub malowanie na kompie jest 100x trudniejsze ni┐ na kartce papieru lub p│ˇtnie

Napisano
Originally posted by marcoos

dla spragnionych golizny mˇj b. stary szkic w Painterze, ktˇry nie zamieni│ siŕ w obraz ze wzgl. na brak dostatecznej umiejŕtnoÂci, malowania na kompie, IMHO rysowanie lub malowanie na kompie jest 100x trudniejsze ni┐ na kartce papieru lub p│ˇtnie

Zgadzam sie! Jednak I tak wyszlo ci fajnie. Pamietaj ze mozesz zaczac na kartce papieru, zeskanowac i konczyc juz w pelni cyfrowo.

[Edited on 3-11-2002 by Gotham]

Napisano

papryczka mi sie bardzo podoba ma w sobie wiele uroku a babka przepraszam jakos nie, cholernie stary musi byc ten szkic :))

Napisano
  • Autor

patrz▒c z perspektywy czasu to na tym szkicu jedynie skrzyd│a s▒ w miare │adnie i dynamiczna kresk▒ narysowane, ca│a reszta jest \"wymŕczona\" i do tego ma trochŕ kopniŕte proporcje :) kontury s▒ strasznie \"drewniane\" i wogˇle nie oddaj▒ formy (no mo┐e nie dotyczy to lewej rŕki) no dobra to tyle w ramach samokrytyki :)

Napisano

úe no co wy. Krytyka krytyka ale zawsze liczy siŕ interpretacja. Spˇjrz na to przez pryzmat ogˇlnego przyblizenia twych wizji artystycznych i nakreslenia klimatu i atmosfery sceny. Przenies pomys│ do 3D (postaraj siŕ zachowac formŕ) i masz elegancka prackŕ.

Ja tak uwa┐am, ale ja jestem z uczeli Âcis│ej wiŕc mnie jaraja inne rzeczy niz artystˇw....

Napisano

Mam nadzieje ze sie nie obrazisz... Rysowalem projekt dla kolegi... I jakos twoj aniolek sie znalazl pod reka... Wiec na szybko troche pozmienialem (efekt ponizej).

Ogolnie zmienilem proporcje, poprawilem kreske i dodalem oswietlenia. Pobawil bym sie jeszcze ale nie umiem pracowac w tak niskiej rozdzielczosci.

Na obrone mam jedynie fakt ze mial byc to dowod ze nie powinno sie porzucac projektow.

Napisano
  • Autor

spox, │adnie podmieni│es glowe, od razu lepiej, a mˇg│bys napisaŠ cos wiŕcej o sekcji \"body\", czy zrobi│es tam blur a potem ostry kontrast ??? kreski konturu poznika│y a jest zamiast tego │adny g│ŕboki cie˝

BTW widze ┐e korekty rysunkˇw przez internet sta│y siŕ popularne :)

Napisano

Dobrze juz wyjasniam:

1 Nie podmienilem glowy. To jest ta twoja tylko ze pozmienialem w niej proporcje kopiujac fragmenty dokonujac na nich transformacji, lub tez narzedziem Smudge Tool. Poza tym jeszcze ja troche rozmylem. Aj zapomnialem, dorysowalem tylko brwi.

2 Dorysowalem wlosy. Zwykle linie o srednicy 1 piksel.

3 Rozmylem cialo, i pozmienialem czesc proporcji narzedziem Smudge Tool.

4 Dodalem kilka masek w tym gradientu, koloru, nadbarwien, i kontrastu.

I to wszystko. Dadaj jakies swoje prace jeszcze ;).

Napisano
  • Autor

dziŕki za szczegˇ│owy opis :)

od dawna mˇwie sobie ┐e si▒dŕ i powalcze z tabletem, myszk▒ i Painterem ale jako nie moge znale╝Š czasu, nawet na 3d max\'a ostatnio nie mam czasu... a pozatym, jak siŕ siedzi przed kompem przez kilka godzin dziennie \"zawodowo\" to naprawdŕ mo┐na znienawidziŠ jakikolwiek kontakt z tym u┐▒dzeniem...

jeszcze wygrzeba│em taki mˇj ma│y Painterowy szkic, to tak apropos topicu \"ogenia wojny\". Moim zdaniem prace powinny byŠ pe│ne krwi, bˇlu i cierpienia, tak jak to bywa zwykle na wojnie, na razie prace w bitwie takie jakie \"slodkie\" :)

Napisano
  • Autor

no to jeszcze jeden monochromatyczny, i znowu Painter :) chcialbym kiedys zrobic co w tym stylu w maxie ale jakos wciaz nie moge znalezc czasu

Napisano

Mam rozwiazanie twojego problemu!

Wejdz na bitwe, wcisnij przycisk nowy temat.

Opisz zalozenia i dodaj ten rysunek.

Zrealizuj w Maxie.

Wiem ze nie masz czasu... NIKT NIE MA.

Licze na ciebie.

Pa