Temporal Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d1bc7648dd1db3a7 - zrobilem taki shit i pokazalem znajomym i sie dowalili ze takie cos nie ma prawa chodzic i sie tak troche zastanowilem i czesciowo sam niewobrazalem sobie ruchu takiej istoty ale przeciez duzo grafiko 2d/3d robi takie stwory i nikt sie nie czepia wiec moje pytanko: jak to zriggowac jak to zzanimowac? moze ktos zapoda linka do animacji czegos w tym stylu? kazda pomoc sie przyda z gory thx
Bacry Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 poczytaj o strusiu:D troche inne proporcje i kąty początkowe, ale zgięcia stawów takie same.
Temporal Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 a jakas konkretna lektura czy mam przeszukac google?:>
Bacry Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 ja tylko wskazałem podobieństwo. Nawet Biped ma możliwość takiego ustawienia stawów (z tego co pamiętam).
Temporal Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 walic bipeda mi tam on nie podchodzi wole stare dobre kosci :]
Tomala Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Moim skromnym zdaniem pierwsze zgięcie na nogach licząc od góry czyli te jakby kolana do rigowania powinny być wyprostowane a ich kąt jest mniejszy niż 90 stopni i mogą być problemy z dopasowaniem skina.
JmTm00 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Bzdura, dlaczego to nie miałoby chodzić? obejrzyj chociażby king konga...tam rexy mają takie nózki i biagają skakają i wogole full wypas...Co do skinowania to rzeczywiście poki co zmień kąty nóg bo sie szybko popłaczesz przy rigu ;)
Temporal Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 dzieki za rady ale czy przypadkiem nie znajdzie sie moze jakis material pomocniczy?:> praca jakies innej osoby badz tutek w tym stylu? nie zebym byl zachlanny ale im wiecej tym lepiej :P
Destroyer Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 nie jestem pewien czy nie strzelam babolca ale czy przypadkiem faun w Pan's Labyrinth nie miał takich podobnych kulasów? ;)
Tomala Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Prawie wszystkie zwierzęta czteronożne mają tylne nogi skonstruowane w ten sposób a faun jako połączenie kozła i człowieka nie odbiega od tego standardu. Także dinozaury dwunożne mają takie nogi tylko w modelu temporala ten odcinek zaraz nad stopami wydaje się za długi. A twierdzenie że takie coś nie ma prawa chodzić to bzdura.
Rekomendowane odpowiedzi