Łukasz Kotwicki Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Witam jest to moja pierwsza wizualizacja kuchni - siedziałem nad nią dwa pełne dni - myśle że nie jest aż tak źle - więc postanowiłem ją pokazac - jestem na forum od ponad miesiąca - pozdrawiam wszystkich serdecznie... 3ds 9 + v-ray - czas renderingu 15 minut... ps. Tomuś dzięki :-)
!Ewert Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 mały render, a tak to bez wiekszego szału 1
Gniotek Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Za oknami strasznie jasno a wewnątrz ciemno... Ogólne wrażenie pozytywne ;) Pozdrawiam
carlosss Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 nawet ładnie, ale proporcje leżą i to grubo ;/
Yaro16 Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Jak na 1 raz to super. Podłoga nie odbija niczego;]
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Dość prosta scena, ale dosyć miło się na nią patrzy. Jedyne co się rzuca w oczy to proporcje (o których wspomniał carlosss). Ale wszystko przed tobą.;) Pracuj dalej. Pozdro
Nash23 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Moja pierwsza wizka kuchni to byłą porażka :) więc podziwiam i oby tak dalej ;)
Gość pabllo Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Nie gra mi wyglad podlogi, zbyt matowa deska...Moze ciut polysku zeby nadac wrazenia lepszej jakosci paneli;) Mysle ze poprawi prezencje wizki.
JunioR Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 czesc staraj sie nie przepalac okien, proponuje vray plane w oknie o niebieskiej barwie, z niskim mult. dodatkowo swiatlo emitujace slonce, moze directlight o barwie zoltej, wydaje mi sie ze to moze pomoc jezeli chodzi o oswietlenie. Co do tej podlogi to racja, matowa jak... ;] hehe tutaj proponuje reflect na maxa z zaznaczonym fresnel refl. plus refl glossines na 0,7-0.8 :) a tak ogolnie to wporzadku jak na pierwsza vizualke :) Pozdrawiam!
Łukasz Kotwicki Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 Dziękuje za konstruktywne komentarze - poprawiłem ciut podłogę tak jak radziliście, co do proporcji i oświetlenia to pozostawiam wszystko jak było... Przy następnych pracach będę miał na uwadze wasze rady :-) teraz uczę się modelowania i muszę przyznac że jak na razie kiepsko mi to wychodzi hehe , pozdrawiam gorąco !
JunioR Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 jak mozna to ja bym to widzial tak: ale jak mowilem przepalenia woknach sa masakryczne, dodatkowo odbicie na panelach, wyglada jakby ktos polal woda albo polozyl warstwe szkla na podloge. pozdrawiam! p.s jesli trzeba wywale obrazek, nie ma problemu :]
JohnyCa Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Dobre złego początki .. eee .. czy jakoś odwrotnie. Fajnie zacząłeś. Powodzenia :)
Łukasz Kotwicki Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 zamiesciłem z nowa podłoga - patrzcie u gory :) oki to by było na tyle z tą pracką dzięki z komentarze :)
Rekomendowane odpowiedzi