Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Właściwie mógłbym wrzucić ten obrazek do WIPa, bo nie miałem zamiaru go skończyć, ale wrzucam tu, bo właściwie jest to skończona praca. :)

Zaczęło się od wizualki mojego mieszkania. Zrobiłem większość modelowania i shaderów i zabrałem się za ustawianie światła. Powiedziałem sobie, że będę pracował na exponentialu z wartościami 1.0/1.0/1.0 a odpowiednie doświetlenie sceny uzależnię jedynie od intensywności świateł. Ustawiłem target directa + VrayLighty (Plane).

Gdy efekt był zadowalający uznałem, że oświetlanie inną konfiguracją niż VraySun/Sky jest ściemą. Więc użyłem tychże, okazało się jednak (dawno znana prawda :D ) że bez VrayPhysicalCamera się nie obejdzie. Pierwszy raz używałem takiej konfiguracji, więc zajęło mi trochę właściwe wszystkiego ustawienie.

Ponownie, gdy efekty był zadowalający rzuciłem okiem na rendery w sieci i natknąłem się na kilka naprawdę fajnych prac, które miały magiczny dopisek LWF :D no właśnie... stwierdziłem, ze robienie wizualizacji bez LWF to ściema. :) Więc poczytałem co tylko się dało i naoglądałem się tego co tylko udało mi się znaleźć, przeanalizowałem i wprowadziłem w życie.

Ostatecznie:

3dsmax9, Vray 1.5 RC5 - VrayPhysicalCamera, VraySun/Sky, LWF.

Photoshop CS2 + Depth of Field Generator

Mile widziane wszelkie komentarze!

livingsmallof0.jpg

P.S.

kompozycja/modeling/shadery jeszcze nie są skończone, ale teraz nie będę mógł nad tym popracować. Więc zostawiam jako skończoną pracę, a jak znajdę chwilę to wrzucę do WIPa i będę nad tym pracował.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lewa strona miodna bym powiedział nawet, za to prawa...;D LWF LWF'em, ale wszystko z umiarem;)

Napisano
Gdy efekt był zadowalający uznałem, że oświetlanie inną konfiguracją niż VraySun/Sky jest ściemą

Nie do konca. Mozna mixowac metody i osiagac bardzo dobre rezultaty.

Więc użyłem tychże, okazało się jednak (dawno znana prawda :D ) że bez VrayPhysicalCamera się nie obejdzie.

Obejdzie sie obejdzie;)

Co do pracki to podoba mi sie od polowy w gore :)

Podloga taka sobie, fotel tez...a gora ladna:)

pozdr

Napisano

dof b. zły, sztuczny i nie na miejscu. poduszka jest równie nieostra co żyrandol choć jest kilka razy bliżej... Do tego rozmycie się nagle urywa na fotelu i stoliku

Napisano

To co mówi Master Kiełbaster a poza tym jeszcze nie podoba mi się prawa strona (zbyt jasna) i te białe kwadraty pod telewizorem. Ale ogólnie spoko. Mógłbyś to dokończyć..

Napisano

Hi. Ja daje plusa za podloge...Wyglada nice!:)

Napisano

skora na barcelonie wyglada troche jak stopiony plastik, po za tym doF na lampie drazni.

a tak ogolnie to ladne swiatlo :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze. DOF muszę przyznać jest nieudany i zbędny - jak teraz na to patrzę. Ale jak się siedzi nad jakimś renderem dłużej to z czasem traci się dystans i dodaje niepotrzebne rzeczy. Będę siedział jeszcze nad tym i postaram się poprawić to co jeszcze kuleje.

Napisano

wiesz jesli juz o tym piszesz - zawsze przed wstawieniem pracy na forum odczekaj jeden dzien nie robiąc z nią nic i wtedy spojrzyj na to jeszcze raz - zauwazysz duzo rzeczy ktore mozna poprawic.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.