Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przy renderingu mam taki błąd, ktoś może wie o co chodzi...

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nom mi to wygląda na za mało ramu, spróbuj wyrenderować w paskach, albo z mniejszymi ustawieniami

Napisano
  • Autor

Mam 1GB ramcu i 1.8GB Swapa.

W zasadzie już wiem na pewno że to przez ram,

PS. Jak wyrenderować w paskach??

Napisano
  • Autor

Rzecz w tym że nie bardzo wiem jak to się robi :)

Napisano

Jeśli temat jeszcze aktualny to wtrące uwagę o 3GB Switch. Windowsa 32 bitowego możesz odpalić w wersji wykorzystującej wiekszą ilość pamięci. W takim przypadku system zwiększy ci plik stronicowania kiedy braknie RAMU i powinno być OK. U mnie w wielu przypadkach pomagało, miałem zawieszki przy przekroczeniu ok. 1,5GB pamięci, przy 3GB Switch przekraczałem 2,5GB.

A najlepiej zaopatrzyć się w Win64bit.

Polecam poszukać na forum jak włączyć 3GB Switch, to powinno być w sekcji o Mentalu bo niektórzy myślą że to problem dotyczący tylko Mentala. Pamiętam że ktoś to ładnie opisał w poście.

Napisano

Najłatwiej to w googlach znaleźć, a poza tym żadna filozofia, w boot.ini po wywołaniu systemu dajemy odstęp i wpisujemy /3GB i gotowe.

Napisano

taa.

A ja dalem w boot.ini /3GB i mam 2GB ramu a mi jakies liche vizki z normalem jako trawa wywala ciagle.

Napisano

Na amdziaku mam wsadzone 1GB i ze switchem łyka wszystko. Procek nie podkręcony, ram markowy, płyta asus, Win 32bit Home SP2 ze wszystkimi aktualizacjami. Nie ma problemu. Jeżeli u was jest, to cos nie tak z waszymi sprzętami lub systemami.