Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

kiedys zaczelem robic i zaleglo gdzies na dysku, moze teraz mi sie uda dokonczyc, troche stuningowalem stara wersje, niedlugo wrzuce wiecej, napiszcie jak tam lezy...w skalkach...;]

stara wersja

oldiy8.jpg

nowa

domdw3.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
jakoś pusto, łyso, budynek stan surowy..

powodzenia

jak wyżej + spontaniczne połączenie z gruntem - ale to Wip wiec powodzenia

Napisano
  • Autor

Na poczatek dzieki wielkie Lisowi za wrzucenie tutoriala z clothem, troche sie pobawilem, ocencie ktore szmatki lepsze, hehe, i zrobilem wode w basenie, moze byc, czy dalej kombinowac...wieczorem wrzuce caly widok...;]

narszmf0.jpg

widokld9.jpg

4szkopiakj8.jpg

wkopiafw9.jpg

Napisano

ta zaslona mi sie niepodoba

schody wisza w powietrzu.

zrob wode lekko pofalowana a nie tak mocno.

Napisano
  • Autor

wrzucam caly widok, na kolory nie patrzcie bo to tak na szybko bylo zrobione...musze cos z tym gruntem wymyslec, bo nie pasuje mi tam cos... ;]

20533317rb9.jpg

Napisano

Woda juz lepsza... ale teksturuje sie dopiero na koniec. i popraw te szmatki po prawej stronie przy wodzie.. i cos ze skalami zrob.

Napisano

zaznaczylem ci co moim zdaniem do poprawy.

20533317rb9xz9.jpg

1. to ziemia to brazowe ? ziemia nigdy nie jest rowna.

2. zrob cos z tym zaznaczonym na czerwono.

3. zrob cos ze schodami zeby neiwisialy w powietrzu.

4. pod szmatami jest przerwa. chyba nie powinno jej byc :)

5. sproboj cos z zaslonami porobic :P

Napisano

heaven -> Następnym razem pisz dokładnie co chciałbyś poprawiać bo jakoś nie widzę uzasadnienia w tych zaznaczeniach.

B.ładny projekcik.

Nawet bardziej bym wysunął ten basen. żeby już wisiał nad skałami.

Co do wody to fale są stanowczo za duże. zmniejsz je do 10% tego co jest teraz.

Zasłony mają za mało detali. Wyglądają jak miniaturka. tak więc więcej segmentów i symuluj od nowa.

Napisano
  • Autor

Dzieki za pomoc i komentarze, ale to jeszcze nie koniec, malymi kroczkami do przodu, poprawilem kilka rzeczy i ustawilem kamere (chyba?)

heaven:

0:dzieki

2:zrobie cos z tym napewno

3:schody poprawilem

4:przerwa ma byc, to ma wisiec nad basenem, nie wiem czy nawet nie zlikwidowac tej scianki z tylu

5:poprawilem troche szmatke...;]

Lis...dzieki rowniez i pracuje dalej, wode poprawilem

a teraz wyglada to tak (sorry za ten zielony i rozowy)...;]

nnie2.jpg

Napisano

fajny projekcik, ciekawie sie zapowiada

podobaja mi sie te kotarki suwane ;) eleganckie

a zasłona jak z sindbada ;]

pozdrawiam Artur

Napisano
  • Autor

Az chce sie pracowac takie komentarze dajecie, teraz to wyglada tak, jak przekombinowalem cos to napiszcie...koniecznie...;]

render:

1:musialem ukryc cala restauracje bo komp nie dawal rady, ale ona tam jest

2+3:nie wyrenderowala sie textura okiennic, ale ona tam jest tak jak na nr 1

2:nie wiem czy nie opuscic tla jeszcze nizej zeby krawedz asenu w niebo wchodzila, a nie w morze

c1ih4.jpg

c2hy9.jpg

c3kx8.jpg

przed wrzuceniem do FW poprawie co widze, i co napiszecie... ale to na stacjonarnym kompie za kilka dni, bo lap juz sie grzeje...;]

Napisano

- niebo jest bezchmurne, a cienie rozmyte, to nie pasuje

- w pierwszym obrazku z dołu po prawej miejsce gdzie się kończy mur a zaczyna ziemia nie jest ładnie wykończone, widać poligony, daj tam jakieś kamienie lub krzaczki.

- na drugim obrazku schody wiszą w powietrzu (prawdopodobnie to też z braku cienia)

- drugi obrazek by chyba lepiej wyglądał bez tego obramowania u góry, obetnij to

- linia horyzontu jest w złym miejscu. powinna być na zbiegu liń. popatrz na załącznik.

Napisano

nieźle to już wygląda, tylko te schody chyba trochę latają ? ;/ albo takie sprawiają wrażenie :p no a co do leżaków, to takie nowoczesne klęczniki kościelne trochę wyszły:P :D

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie za komentarze i pomoc, wkrotce wykoncze i poprawie, narazie postanowilem zamienic kleczniki (dobre;]) na rozkladane lezaczki, a wyglada to tak:( w wersji roboczej oczywiscie)...;]

lezakqw8.jpg

Napisano

wyglada na niezbyt wytrzymale - szczegolnie te cienkie podporki oparcia