Napisano 12 Styczeń 200421 l swietny efekt ! bardzo mi sie podoba naprawde niezla wizualka :) kiedys mieszkalam na gorczynie w poznaniu i stara cegielnie znam ;) heh stare czasy .. pracka ladna baaardzo czysta ... pozdro
Napisano 12 Styczeń 200421 l Autor 1 co do drzwi to sie zgadza, ze chyba najgorsze mi wyszly, co do zaciemnienia pod antresola to tez prawda, ale chyba juz nie zdarze nic zmienic bo musze oddac calosc nidlugo ;( co do zrobienia tutka o drewnie to moge... ale nie wiem naprawde czy warto - nic szczegolnego... nawczesniej w lutym, po sesyjce ;) aaa a krzeselka ... fakt ulozone pod sznureczek ;) no dobra a teraz coz z zewnatrz ....
Napisano 12 Styczeń 200421 l Autor do MeG.... renderki z zewnatrz....dla porownaina ... niestety zmienilem \"troche\" otoczenie ;) zeby bylo ladniejsze hehe
Napisano 12 Styczeń 200421 l Autor no i na zakonczenie... jeszcze takie ujecie... ps - dzieki za wszystkie uwagi podro miki (boba)
Napisano 12 Styczeń 200421 l coraz lepiej hehe ja pamietam to jak to prawdziwa \" star cegielnia byla \" ... jak w tej chwili tak wyglada to ho ho !! bardzo ladnie ci idzie :) co do renderow z zewnatrz bardzo dziekuje :) hmm dala bym tam troche wiecej zycia :) brawo !
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor a juz za 2 - 4 dni pokaze jak to wyszlo na planszach - sa juz zlozone, ale chwilowo brak mi czasu zeby je wrzucic..... mam nadzieje ze sie bedzie podobac ;)
Napisano 31 Styczeń 200421 l co do konstrukcji budynku -wiele wad,chociazby polaczenia belek ze scianami nosnymi, nie wspominajac o dzwigarze z patyczkami, zawieszeniu w prożni antresoli,zlych proporcjach belek (ktore widac porownujac zdjecie stanu obecnego do wizualizacji)polecam ksiazki o budownictwe szkieletowym, wydawnictwa murator.. ps.no ja na weselu nie chcialabym siedziec przy stoliku 4ro osobowym,heh
Napisano 31 Styczeń 200421 l Nom podzielam zdanie poprzedniczki. Architektonicznie porazka ale wizualka bardzo ladna. Swietne kolorki.
Napisano 1 Luty 200421 l Autor no na czas wewela to stoliki sie laczy w rzedy, tak jest na co dzien, a co do konstukcki to sie przyznaje ze dalem plame ;)
Napisano 3 Luty 200421 l Autor a oto i zapowiadane plansze - tak to wyglada po zlozeniu do kupy ;) soorki za watermarki, ale to byl nie tylko moj projekt, a 2 ga czesc chciala je koniecznie umiescic ;( dzieki za wszystkie rady i ... krytyke, ktora mnie moblilizowala do pracy ;) pozdro mikolaj wower
Napisano 3 Luty 200421 l renderki ladne ale ten desen cegiel w tle to porazka. mogles dac na spad albo z jednolitym tlem.
Napisano 3 Luty 200421 l Autor ale prosze tez o wypowiedezi odnosnie nie tylko renderkow (to mnie tez swoja droga b. interesuje, ale) co do kompozycji i ogolnie wnetrza.... chodzi mi szczera PRAWDE !!!
Napisano 3 Luty 200421 l A ja tak patrze na 1 render i się zastanawiam jak ta poręcz się trzyma i czego:] chyba lewituje.
Napisano 3 Luty 200421 l mni sie nie podoba czcionka - stara cegielnia i taka czcionka bez jaj... no i italic - kto dzis uzywa italic;] cholera nie widze prac i nie pamietam co jeszcze mialem powiedziec - generalnie spoko- renderingi dl a mnie super - na razie probuje dobic do tego poziomu,... pozdro ps. no i jeszcze mi sie nie podoba ten napis z góry na dół - kto tak czyta? chyba ze chodizlo o to zeby zmusic kogos do podejscia do planszy ... ktos w gorsecie tego nie przeczyta;]
Napisano 3 Luty 200421 l no ja już te pracki widzialem ale z tym tlem to rzeczywiscie pojechales:D ps popatrz popatrz zadymiakk na forum;D pozdrowionka chlopaki
Napisano 3 Luty 200421 l ok. sama prawda: bardzo ladne kolorki i swiatlo, zwalona konstrukcja, moze to szczegol ale opracowujac konstrukcje antresolo mogloby byc jeszcze ciekawiej. bardzo nie podoba mi sie palenisko-piec. szkoda ze nie widac na renderach tego chill-out`u z barkiem i fortepianem. w glownej sali pewnie jeszcze jakies dodatkowe drzwi ewakuacyjne by sie przydaly. no i kibel z wejciem z glownej sali to niezbyt ciekawe rozwiazenie. mebelki troche rachityczne. Ale ogolnie dobre wrazenie. Ktory rok?
Napisano 3 Luty 200421 l ...4... a tak przy okazji trafne uwagi...zgadzam sie z przedmowca w zupelnosci
Napisano 3 Luty 200421 l heh jak na 4 rok to cieniutko z poprawnoscia techniczna tylko o estetyce mozna sobie pogadac :)
Napisano 3 Luty 200421 l a ty na ktorym cwaniaczku:D tez arch???? a co do konstrukcji to rampa jest z drewna elastycznego specjalnie preparowanego i ma duza wytrzymalosc wiec nie podskoczysz:D
Napisano 3 Luty 200421 l juz po. underground architecture squad > galeria > Zmagania siatkarskie kilu osĂłb z architektury, AAAnia w Niemczech, itp. dobre :)
Napisano 3 Luty 200421 l same ujecia bardzo naturalnie wygladaja - bardzo mi sie podoba! Co do layoutu, ach nie bede sie odzywal :) hmm - skala 1:150 ? to raczej \"LaScala\" :) Dla swietego spokoju mogles zrobic w 1:100, natomiast w tym wypadku lepiej w ogole nie podawac skali - sprawny architekt zawsze sobie podzialke dostosuje:) Osobiscie znam goscia, ktory inwentaryzacje rysuje na kartkach w kratke, gdzie 1 kratka = 30cm, facet naprawde jest \"nadprzyrodzony\" w perfekcji pomiaru i rysowania... pozdrawiam Marek
Napisano 3 Luty 200421 l Autor a wiec co nastepuje: co do skali - chcialem w 1:100 ale mi nie pozwolono - wymog - mialo sie zmiescic na A3 moglem zrobic podzialke heh 2/co do konstukcji antresoli to ... troche z nia przegiolem, ale pisalem ze sie ma na linkach do wiazarow trzymac a poza tym wzdloz podestu biegna 2 bleki 10x20 3/ co do kostrukcji to niestetu moglem polegac tylko na sobie i Uli z ktora robilem proj - prowadzaca (oby tego nie czytala0 raczej doradzala gdzie ustaic szafe) 4/ a od niowego sem to bedziemy mieli nowa sale gimnastyczna !!! ze hoho 5/ a co do reszty uwag to sie zgadzam heh prwda jest czasem brutalna dzieki !!
Napisano 3 Luty 200421 l MareG ze skala to racja ale czego sie nie robi dla plansz:D akdsn gdzie konczyles jsli mozna wiedziec??? ;)
Napisano 4 Luty 200421 l dawno tu ni zagladalam :) bardzo ladne renderki brawo stara cegielnia nie do poznania ;) brawo mozna by troche popracowac nad tym zoltym wszedzie bo jakos mnie razi ale to kwiestia gustu chyba pozatym swietne !
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor no i w koncu sie udalo.... oto tutek o który prosil m@ti ... mam nadzieje ze nie zawiera zbyt wiele bledow i ... ze sie komus przyda... oto link: http://almamater.ikb.poznan.pl/architektura/stud/pliki/tutorials/drewno.html pozdrawiam mikołaj