Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

swietny efekt ! bardzo mi sie podoba naprawde niezla wizualka :)

kiedys mieszkalam na gorczynie w poznaniu i stara cegielnie znam ;) heh stare czasy ..

pracka ladna baaardzo czysta ...

pozdro

• Odpowiedzi 77
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

1 co do drzwi to sie zgadza, ze chyba najgorsze mi wyszly, co do zaciemnienia pod antresola to tez prawda, ale chyba juz nie zdarze nic zmienic bo musze oddac calosc nidlugo ;(

co do zrobienia tutka o drewnie to moge... ale nie wiem naprawde czy warto - nic szczegolnego... nawczesniej w lutym, po sesyjce ;)

aaa a krzeselka ... fakt ulozone pod sznureczek ;)

no dobra a teraz coz z zewnatrz ....

Napisano
  • Autor

do MeG.... renderki z zewnatrz....dla porownaina ... niestety zmienilem \"troche\" otoczenie ;) zeby bylo ladniejsze hehe

Napisano
  • Autor

no i na zakonczenie... jeszcze takie ujecie...

ps - dzieki za wszystkie uwagi podro miki (boba)

Napisano

coraz lepiej hehe ja pamietam to jak to prawdziwa \" star cegielnia byla \" ... jak w tej chwili tak wyglada to ho ho !!

bardzo ladnie ci idzie :) co do renderow z zewnatrz bardzo dziekuje :)

hmm dala bym tam troche wiecej zycia :)

brawo !

Napisano
  • Autor

a juz za 2 - 4 dni pokaze jak to wyszlo na planszach - sa juz zlozone, ale chwilowo brak mi czasu zeby je wrzucic..... mam nadzieje ze sie bedzie podobac ;)

Napisano

co do konstrukcji budynku -wiele wad,chociazby polaczenia belek ze scianami nosnymi, nie wspominajac o dzwigarze z patyczkami, zawieszeniu w prożni antresoli,zlych proporcjach belek (ktore widac porownujac zdjecie stanu obecnego do wizualizacji)polecam ksiazki o budownictwe szkieletowym, wydawnictwa murator..

ps.no ja na weselu nie chcialabym siedziec przy stoliku 4ro osobowym,heh

Napisano

Nom podzielam zdanie poprzedniczki. Architektonicznie porazka ale wizualka bardzo ladna. Swietne kolorki.

Napisano
  • Autor

no na czas wewela to stoliki sie laczy w rzedy, tak jest na co dzien, a co do konstukcki to sie przyznaje ze dalem plame ;)

Napisano
  • Autor

a oto i zapowiadane plansze - tak to wyglada po zlozeniu do kupy ;)

soorki za watermarki, ale to byl nie tylko moj projekt, a 2 ga czesc chciala je koniecznie umiescic ;(

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

dzieki za wszystkie rady i ... krytyke, ktora mnie moblilizowala do pracy ;)

pozdro mikolaj wower

Napisano
  • Autor

ale prosze tez o wypowiedezi odnosnie nie tylko renderkow (to mnie tez swoja droga b. interesuje, ale) co do kompozycji i ogolnie wnetrza.... chodzi mi szczera PRAWDE !!!

Napisano

A ja tak patrze na 1 render i się zastanawiam jak ta poręcz się trzyma i czego:] chyba lewituje.

Napisano

mni sie nie podoba czcionka - stara cegielnia i taka czcionka bez jaj... no i italic - kto dzis uzywa italic;] cholera nie widze prac i nie pamietam co jeszcze mialem powiedziec - generalnie spoko- renderingi dl a mnie super - na razie probuje dobic do tego poziomu,...

pozdro

ps. no i jeszcze mi sie nie podoba ten napis z góry na dół - kto tak czyta? chyba ze chodizlo o to zeby zmusic kogos do podejscia do planszy ... ktos w gorsecie tego nie przeczyta;]

Napisano

no ja już te pracki widzialem ale z tym tlem to rzeczywiscie pojechales:D

ps popatrz popatrz zadymiakk na forum;D

pozdrowionka chlopaki

Napisano

ok. sama prawda: bardzo ladne kolorki i swiatlo, zwalona konstrukcja, moze to szczegol ale opracowujac konstrukcje antresolo mogloby byc jeszcze ciekawiej.

bardzo nie podoba mi sie palenisko-piec.

szkoda ze nie widac na renderach tego chill-out`u z barkiem i fortepianem.

w glownej sali pewnie jeszcze jakies dodatkowe drzwi ewakuacyjne by sie przydaly.

no i kibel z wejciem z glownej sali to niezbyt ciekawe rozwiazenie.

mebelki troche rachityczne.

Ale ogolnie dobre wrazenie. Ktory rok?

Napisano

a ty na ktorym cwaniaczku:D

tez arch????

a co do konstrukcji to rampa jest z drewna elastycznego specjalnie preparowanego i ma duza wytrzymalosc wiec nie podskoczysz:D

Napisano

juz po.

underground architecture squad > galeria > Zmagania siatkarskie kilu osĂłb z architektury, AAAnia w Niemczech, itp.

dobre :)

Napisano

same ujecia bardzo naturalnie wygladaja - bardzo mi sie podoba! Co do layoutu, ach nie bede sie odzywal :)

hmm - skala 1:150 ? to raczej \"LaScala\" :) Dla swietego spokoju mogles zrobic w 1:100, natomiast w tym wypadku lepiej w ogole nie podawac skali - sprawny architekt zawsze sobie podzialke dostosuje:)

Osobiscie znam goscia, ktory inwentaryzacje rysuje na kartkach w kratke, gdzie 1 kratka = 30cm, facet naprawde jest \"nadprzyrodzony\" w perfekcji pomiaru i rysowania...

pozdrawiam

Marek

Napisano
  • Autor

a wiec co nastepuje:

co do skali - chcialem w 1:100 ale mi nie pozwolono - wymog - mialo sie zmiescic na A3 moglem zrobic podzialke heh 2/co do konstukcji antresoli to ... troche z nia przegiolem, ale pisalem ze sie ma na linkach do wiazarow trzymac a poza tym wzdloz podestu biegna 2 bleki 10x20 3/ co do kostrukcji to niestetu moglem polegac tylko na sobie i Uli z ktora robilem proj - prowadzaca (oby tego nie czytala0 raczej doradzala gdzie ustaic szafe) 4/ a od niowego sem to bedziemy mieli nowa sale gimnastyczna !!! ze hoho 5/ a co do reszty uwag to sie zgadzam heh prwda jest czasem brutalna

dzieki !!

Napisano

dawno tu ni zagladalam :)

bardzo ladne renderki brawo stara cegielnia nie do poznania ;) brawo mozna by troche popracowac nad tym zoltym wszedzie bo jakos mnie razi ale to kwiestia gustu chyba

pozatym swietne !