Napisano 14 Grudzień 200321 l Chcialbym zrobic sobie fajna chmurke ale taka naprawde fanja. Nie chodzi mi tutaj o taki \"Fire effect\" czy \"Volume Fog\" chcialbym taka super jak Baginski :) i nie wiem czy to robic \"Particlesami\" czy trzeba by sobie zalatwic jakis plug-in? P.S: Sorry jezeli nie trafilem w odpowiedni dzial bo chmurka to ani texturowanie ani modelowanie. Cholera wie jak to nazwac!
Napisano 14 Grudzień 200321 l DruG dobrze pamiętasz :) Katedrowe chmurki są z photoshopa. Więcej informacji na temat ich tworzenia jest na Katedra DVD, szczerze polecam.
Napisano 16 Grudzień 200321 l Autor w Photoshoipe! nie mam photo... a w samym 3d studio nie mozna zrobic jakichs fajnych chmurek. bo mi wychodza tylko takie niewyrazne i jakby bajkowe. chcialbym zeby wygladaly naturalnie i mialy ostre rysy.
Napisano 25 Grudzień 200321 l Z jarzynami może nie ale na pewno w sklepie. Plug jest płatny, więcej można się o nim dowiedzieć pod adresem: http://www.afterworks.com/ Dema chyba nie ma :( Poszukaj trochę tutków w sieci, bo zależnie od tego, co chcesz uzyskać, to można mieć całkiem zadowalające efekty metodami, które wykluczyłeś. Np. ten ma całkiem niezły efekt. Chyba że nie chodzi o takie, bo chmurki w Katedrze klimat miały inny :)
Napisano 25 Grudzień 200321 l hmm kartak papieru, kredki, farby czy cokolwiek i skaner, albo pocztowka? plu skaner rzecz jasna. Ja tak to widze, no przynajmniej teraz... jest prawie 4 rano....ehh... pozdr.
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Tak te w tutorilau sa calkiem niezle ale nie o takie chmurki mi chodzi :) Chcialbym zrobic takie z \"klimatem\" a nie takie zwykle jakie widze nacodzien na niebie. Znacie moze jakis sposob ??
Napisano 4 Styczeń 200421 l Najprostszy to podrasowanie fotek w fotosklepie. Jezeli nie robisz dynamicznej animacji to odpada Ci sparaw plugow, walczenia z ustawieniami, dzisiatkami godzin renderowania a i efekt bedzie najlepszy.