Skocz do zawartości

Render AVI siś sypie POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam problem polegający na tym że gdy chce wyrenderować scene w 3ds max 6 do formatu Avi to po jego wybraniu i kliknięciu "zapisz" max przestaje reagować(procesor idzie na max ale po 4 godzinach nawet to nie rusza dalej ...) wcześniej było ok dopiero po jakimś czasie padło.Przeinstalowanie maxa nic nie daje więc możę ktoś z was miał już taki problem i rozwiązał go ? To mi się zdażyło już 2 raz dlatego chciałbym wiedzieć jak problem usunąć bez przeinstalowywania systemu.

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

wg mnie chodzi o kodeki, tzn max ma czasami z nimi problemy. Jeśli nie pójdzie avi nieskompresowany albo powiedzmy radius tzn, że będziesz musiał jednak renderować do sekwencji. Standardowo, tiff albo tga. Lepiej jednak praktycznie zawsze renderować do sekwencji. Chyba, że to tylko bardzo szybko renderujący się podgląd animacji, ale tu lepiej się sprawdza preview animation.

Pozdro

Napisano

serwus :)

NIE RENDERUJ DO AVI.

render do avi powinien być domyslnie w maxie zablokowany. tak samo , jak to powinno być z "save".

renderuj do jpg, lub tga, tiff (jesli robisz coś bardzije pro) i masz podglad /sklejanie do avika w maxie , za pomocą modułu RAM player.

Oducz sie renderingu do AVI -> to niebezpieczne i niepraktyczne.

pozdrawiam :)

Napisano

kannu -> dużo racji w Twojej wypowiedzi, jednak do avi nawet trzeba renderować kiedy się robi szybki preview. Samo złożenie klatek pewnie dłużej by trwało niż sam render ;)

Napisano

serwus:)

kolega napisał , że Miu sie cos psuje po 4 godzinach. To nie jest szybki proview.

Oczywiscie może sie zdazyc, ze ktos robi szybki proview. I o ile nie jest mozliwy render w trybie proview (bo wielu rzeczy wtedy nie widać) to mozna pociagnąć to do Avi - ale to naprawde marginalny margines.

I tak szybciej bedzie do klatek , i odpalenie animacji w przewladarce obrazków .

Napisano

Dzięki wszystkim za pomoc Avi.bmi pomógł i wszystko działa (robiłem render do niekompresowanego avi).Napewno się zastosuje do wszystkich porad odnośnie renderu do klatek.

Kannu nie psuje sie po 4 godzinach tylko po 4 godzinach miałem dalej okienko z "zapisz".

Powiedzcie jeszcze mi jakim program jest najszybszy jeśli chodzi o sklejanie tych klatek ?