Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

To moja pierwsza praca ktora zamieszczamw tym dziale , projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna. Czekam na komentarze :)

kuchnianoca4cf6.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak uzyskałeś ten efekt filtru UV w szopie ? czy jakoś kamerą ,ustawieniami redndera ? w czym renderowałeś ? nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;) ew. w szafkach przeszklonych ..

ładny bump na terakocie i depth kamery chyba ,że to szop ;)

Pozdro

Napisano
  • Autor

troche pobawilem sie kontrastami i kolorami no i powielilem cala warstwe dodalem do niej gausian blur z mieszaniem na opacity i zmniejszylem opacity.

calosc renderowana w vrayu (irr map + lc )

wiedzialem ze cos z tymi swiatelkami jest nie tak :)

jezeli chodzi o depth to to jest robiony photoshopie, efekt podobny i szybszy niz w maxie

Napisano

troszke przesadzony ten blur, za bardzo rozmazane to wszystko jest. Fajne swiatełko z okna :)

Napisano

Blur przesadzony bo pewnie też sporo ukrywa:D. Poza tym extra może trochę kafelki za brudne.

Napisano

Tak, blur jest przesadzony (np; jabłka po lewej mogłyby być ostre, światła rzeczywiście daj spod szafek;) co do rozmazanie, to rozmaż i przyciemnij trochę (ale tylko na brzegach) będzie efekt realistyczny-jak z fotografii, nic więcej jednak nie rozmazuj...

pozdrawiam:)

Napisano

projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna.

Znaczy, że co? Znalazłeś gotową scenę i tylko przerobiłeś ją na wersję nocną?;/

Napisano
nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;)

hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :]

Napisano
hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :]

Z reguły to znaczy "zazwyczaj" ;) Jeżeli już to w większej odległości ... raczej nie takiej

Pozdro

Napisano
  • Autor

touch nie znalazłem gotowej sceny tylko projekt kuchni - scene stworzylem sam

co do oswietlenia to faktycznie stosuje sie takie rozwiązania, przykladowo u mnie w mieszkaniu :) choc o wiele praktyczniejsza wydaje sie wersja swiatełek pod szafkami. Jak znajde chwile czasu to sprubuje wykonac poprawiony render, moze dla porownanie z QMC. Dopiero teraz zauwazyłem jak zdjecie słabo wyglada po kompresji... :/

Napisano

jak dla mnie to jest super:) nie mam pojecia gdzie sie umieszcza lampki i czy jest jakas regola:) ale na mnie zrobilo to wrazenie:) moze kiedys i ja pomysle nad jakims wnetrzem;)

Napisano
  • Autor

Wrzucam nowa lekko poprawiona wersje, tym razem w QMC

swiatłelka to IES`y

co zrobic zeby sie pozbyc tych dziwnych przejsc kolorow widoczych na drzwiahc lodowki lub w ciemnych miejscach, czy moze jest to wina kompresji?? albo w jaki sposob prawidlowo ustawic prawidłowo monitor bo kiedy robie cos na laptopie a nastepnie wrzucam to na stacjonarny komputer to obrazek zaczyna wogole inaczej wygladac, pojawiaja sie bledy ktorych nie widac było wczesniej...

kuchnianocaqua4go5.jpg

Napisano

uwielbiam jak dyskusja zbacza z tematu

hax0r ma rację. już nikt nie daje lampek nad szafkami, zamiast tego można zrobic oswietlenie w suficie

3m cie się.pozdr!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.