berez123 Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Witam To moja pierwsza praca ktora zamieszczamw tym dziale , projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna. Czekam na komentarze :)
hax0r Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Jak uzyskałeś ten efekt filtru UV w szopie ? czy jakoś kamerą ,ustawieniami redndera ? w czym renderowałeś ? nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;) ew. w szafkach przeszklonych .. ładny bump na terakocie i depth kamery chyba ,że to szop ;) Pozdro
berez123 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 troche pobawilem sie kontrastami i kolorami no i powielilem cala warstwe dodalem do niej gausian blur z mieszaniem na opacity i zmniejszylem opacity. calosc renderowana w vrayu (irr map + lc ) wiedzialem ze cos z tymi swiatelkami jest nie tak :) jezeli chodzi o depth to to jest robiony photoshopie, efekt podobny i szybszy niz w maxie
SWRSC Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 troszke przesadzony ten blur, za bardzo rozmazane to wszystko jest. Fajne swiatełko z okna :)
Filip Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Blur przesadzony bo pewnie też sporo ukrywa:D. Poza tym extra może trochę kafelki za brudne.
purple Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Tak, blur jest przesadzony (np; jabłka po lewej mogłyby być ostre, światła rzeczywiście daj spod szafek;) co do rozmazanie, to rozmaż i przyciemnij trochę (ale tylko na brzegach) będzie efekt realistyczny-jak z fotografii, nic więcej jednak nie rozmazuj... pozdrawiam:)
Touch Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna. Znaczy, że co? Znalazłeś gotową scenę i tylko przerobiłeś ją na wersję nocną?;/
tweety Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;) hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :]
Orangegraphics Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Mimo blura AA troche ci się miejscami sypło np na drzwiach lodówki... ale bardzo mi się ten blur podoba ;) wogóle ładnie;)
hax0r Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :] Z reguły to znaczy "zazwyczaj" ;) Jeżeli już to w większej odległości ... raczej nie takiej Pozdro
berez123 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 touch nie znalazłem gotowej sceny tylko projekt kuchni - scene stworzylem sam co do oswietlenia to faktycznie stosuje sie takie rozwiązania, przykladowo u mnie w mieszkaniu :) choc o wiele praktyczniejsza wydaje sie wersja swiatełek pod szafkami. Jak znajde chwile czasu to sprubuje wykonac poprawiony render, moze dla porownanie z QMC. Dopiero teraz zauwazyłem jak zdjecie słabo wyglada po kompresji... :/
carlosss Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 a co to są za światła iesy? bo fajnie wyszły :]
pitekkkk Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 bardzo fajnie, ale wydaje mi się że bez blura byłoby lepiej.
osiris85 Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 jak dla mnie to jest super:) nie mam pojecia gdzie sie umieszcza lampki i czy jest jakas regola:) ale na mnie zrobilo to wrazenie:) moze kiedys i ja pomysle nad jakims wnetrzem;)
berez123 Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 Wrzucam nowa lekko poprawiona wersje, tym razem w QMC swiatłelka to IES`y co zrobic zeby sie pozbyc tych dziwnych przejsc kolorow widoczych na drzwiahc lodowki lub w ciemnych miejscach, czy moze jest to wina kompresji?? albo w jaki sposob prawidlowo ustawic prawidłowo monitor bo kiedy robie cos na laptopie a nastepnie wrzucam to na stacjonarny komputer to obrazek zaczyna wogole inaczej wygladac, pojawiaja sie bledy ktorych nie widac było wczesniej...
Orangegraphics Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 bardzo ąłdnie, ale ten dof to dla mnie niepotrzebny...;)
remanent Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 uwielbiam jak dyskusja zbacza z tematu hax0r ma rację. już nikt nie daje lampek nad szafkami, zamiast tego można zrobic oswietlenie w suficie 3m cie się.pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi