Napisano 19 Wrzesień 200717 l Witam To moja pierwsza praca ktora zamieszczamw tym dziale , projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna. Czekam na komentarze :)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Jak uzyskałeś ten efekt filtru UV w szopie ? czy jakoś kamerą ,ustawieniami redndera ? w czym renderowałeś ? nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;) ew. w szafkach przeszklonych .. ładny bump na terakocie i depth kamery chyba ,że to szop ;) Pozdro
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Autor troche pobawilem sie kontrastami i kolorami no i powielilem cala warstwe dodalem do niej gausian blur z mieszaniem na opacity i zmniejszylem opacity. calosc renderowana w vrayu (irr map + lc ) wiedzialem ze cos z tymi swiatelkami jest nie tak :) jezeli chodzi o depth to to jest robiony photoshopie, efekt podobny i szybszy niz w maxie
Napisano 19 Wrzesień 200717 l troszke przesadzony ten blur, za bardzo rozmazane to wszystko jest. Fajne swiatełko z okna :)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Blur przesadzony bo pewnie też sporo ukrywa:D. Poza tym extra może trochę kafelki za brudne.
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Tak, blur jest przesadzony (np; jabłka po lewej mogłyby być ostre, światła rzeczywiście daj spod szafek;) co do rozmazanie, to rozmaż i przyciemnij trochę (ale tylko na brzegach) będzie efekt realistyczny-jak z fotografii, nic więcej jednak nie rozmazuj... pozdrawiam:)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l projekt znaleziony gdzies w internecie, tylko przerobiony na wersje nocna. Znaczy, że co? Znalazłeś gotową scenę i tylko przerobiłeś ją na wersję nocną?;/
Napisano 19 Wrzesień 200717 l nie daje się świateł bezpośrednio na szafkach tylko pod szafkami ;) hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :]
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Mimo blura AA troche ci się miejscami sypło np na drzwiach lodówki... ale bardzo mi się ten blur podoba ;) wogóle ładnie;)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l hmmm.... od kiedy? wiele kuchni jest oświetlona na frontach i nie mają bynajmniej szklanych powierzchni :] Z reguły to znaczy "zazwyczaj" ;) Jeżeli już to w większej odległości ... raczej nie takiej Pozdro
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Autor touch nie znalazłem gotowej sceny tylko projekt kuchni - scene stworzylem sam co do oswietlenia to faktycznie stosuje sie takie rozwiązania, przykladowo u mnie w mieszkaniu :) choc o wiele praktyczniejsza wydaje sie wersja swiatełek pod szafkami. Jak znajde chwile czasu to sprubuje wykonac poprawiony render, moze dla porownanie z QMC. Dopiero teraz zauwazyłem jak zdjecie słabo wyglada po kompresji... :/
Napisano 24 Wrzesień 200717 l jak dla mnie to jest super:) nie mam pojecia gdzie sie umieszcza lampki i czy jest jakas regola:) ale na mnie zrobilo to wrazenie:) moze kiedys i ja pomysle nad jakims wnetrzem;)
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor Wrzucam nowa lekko poprawiona wersje, tym razem w QMC swiatłelka to IES`y co zrobic zeby sie pozbyc tych dziwnych przejsc kolorow widoczych na drzwiahc lodowki lub w ciemnych miejscach, czy moze jest to wina kompresji?? albo w jaki sposob prawidlowo ustawic prawidłowo monitor bo kiedy robie cos na laptopie a nastepnie wrzucam to na stacjonarny komputer to obrazek zaczyna wogole inaczej wygladac, pojawiaja sie bledy ktorych nie widac było wczesniej...
Napisano 30 Wrzesień 200717 l uwielbiam jak dyskusja zbacza z tematu hax0r ma rację. już nikt nie daje lampek nad szafkami, zamiast tego można zrobic oswietlenie w suficie 3m cie się.pozdr!