Napisano 21 Wrzesień 200717 l CzEołem 3d Friends. To moj najświerzszy projekt exterior nad jakim pracuję i pierwszy jaki kładę w VIPie. Jest MASA rzeczy w moich wizkach które są dalekie od doskonałych , a szczerze, to zupełnie nie wiem czego takiego w nich brakuje- co to za spoiwo. Nie umiem uzyskiwać fajnych refleksów w szybach od otoczenia i nieba etc. Wszystko jest takie bardzo 3d u mnie. Próbuję się zbliżyć choć tyci do realności ale zupełnie nie wychodzi. Bardzo prosze o wszelkiego typu rady lub wskazówki. Render w Vray. Podłoże, rośliny in progres. Chyba pojadę na miejsce i pofotografuję istniejące bloki do okoła i stworze mini scenę , ale byłbym zobowiązany gdyby ktoś poradził jak to zrobić bez takich zaawansowanych szopek ;) Z góry wielkie dzięki. Jim.
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Autor Nie da się ukryć, że nie jest to najgorętrzy topic w VIPie :] Coż , nadal licze na jakies wskazówko rady od starszych rangą , natomiast ja ubiegne troche fakty i dam załączony obrazek. Nie jest to absolunie finał czy gotowy JPG. Jest to bardziej przymiarka do tego w jaką stronę powinienem podążać, aczkolwiek z kilkoma profesjonalnymi wskazówkami , na pewno nabrało by to jeszcze większego rozmacho-realu. Nie krępujcie się ;) hahah , dziękee H_Kropik pozdrawiam Ja.
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Nie no.. dobre! Mi się podoba, chociaz ja się nie znam :P Ale widze, że dałeś JPGa z kompresją i przez to obraz jest trochę nie wyraźny. Załącz jpga bez kompresji, będzie ładniej :)