Napisano 26 Wrzesień 200717 l Witam Wystawiam swoja ostatnia prace w ktorej chcialem dorownac wizka zrobionym przez @seba@ :) Meczylem sie dlugo, mase testow zrobilem nawet zmienilem sobie proc. przez to wszystko i nie mam juz sil. Wedlug mnie wyszlo srednio chodzilo mi o uzyskanie takiego "przyjemnego efektu" jak na wizkach @seby@. Dom to projekt z sieci, swiatlo dome, direct, rosliny onyx. Mysle ze glowny problem to ustawienia w ps wiec gdyby ktos z doswiadczonych kolegow chcial to ladnie poustawiac to dam tez czysty render. Wiec oceniajcie update
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Wyszło fajnie. Zmieniłbym kolor stolarki okiennej i pokręcił kolorami drzew. Trawa i kwiatki średnie. Światło fajne.
Napisano 26 Wrzesień 200717 l ogolnie ladnie wyszlo / zielen mi sie podoba , stolarka zmienic kolor , basen z tymi plyykami razi / draznia mnie cegly ktore sa poucinane w czesci wysokosci ( widac to nad cokolem )
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Fajne, może jeszcze camera correction bo coś się rozchodzi u dołu, i chyba ciut obniżyć kamerę. Coś chyba też rury schodków do basenu za grube. Ładne oświetlenie Pozdr
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Autor dziekuje, przy uwagach prosze piszcie tez jak wg was zmienic (rozjasnic itd). jak pisalem wczesniej troche nad tym siedzialem i np. woda dla mnie jest ok ale to dlatego ze widzialem kilka wczesniejszych wersji :) ta moze nie wyglada ale jest najlepsza z wszystkich. brak mi koncepcji w jakim kierunku ja ustawiac. pozdr.
Napisano 26 Wrzesień 200717 l ladnie jest:) naprawde, chyba nic bym nie poprawil...moze tylko ciut zwiekszyl fale na wodzie, tzn nie sile bumpa tylko skale fal jasnosc i te sprawy dla mnie tez w porzadku ale daleko mi od bycia wyrocznia w tej kwestii
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Na pierwszy rzut oka wszystko pięknie :) Później jak się oko dłużej zatrzyma na basenie to drażni kolor mozaiki i "drobniutko" pomarszczona woda. Jak na taką intensywność światła trochę zbyt przyciemnione niebo.
Napisano 26 Wrzesień 200717 l wydaje mi sie ze ten turkus wody to głownie przez ta mozaikę.. render mozesz zapisac jako .tif i wkleic tlo ponownie dzieki kanalowi alpha. Wtedy moze te kolory beda lepsze bo color mapping trochę je zmienia ;) reszte już wiesz ;] poza tym fajna i mila dla oka pracka poza turkusem :D pozdro!