karny Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Witam Wystawiam swoja ostatnia prace w ktorej chcialem dorownac wizka zrobionym przez @seba@ :) Meczylem sie dlugo, mase testow zrobilem nawet zmienilem sobie proc. przez to wszystko i nie mam juz sil. Wedlug mnie wyszlo srednio chodzilo mi o uzyskanie takiego "przyjemnego efektu" jak na wizkach @seby@. Dom to projekt z sieci, swiatlo dome, direct, rosliny onyx. Mysle ze glowny problem to ustawienia w ps wiec gdyby ktos z doswiadczonych kolegow chcial to ladnie poustawiac to dam tez czysty render. Wiec oceniajcie update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Wyszło fajnie. Zmieniłbym kolor stolarki okiennej i pokręcił kolorami drzew. Trawa i kwiatki średnie. Światło fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Naprawdę nieźle, ale tło kiepskie i materiał wody do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 ogolnie ladnie wyszlo / zielen mi sie podoba , stolarka zmienic kolor , basen z tymi plyykami razi / draznia mnie cegly ktore sa poucinane w czesci wysokosci ( widac to nad cokolem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Fajne, może jeszcze camera correction bo coś się rozchodzi u dołu, i chyba ciut obniżyć kamerę. Coś chyba też rury schodków do basenu za grube. Ładne oświetlenie Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 bardzo ładnie:) materiał szyb tylko zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karny Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2007 dziekuje, przy uwagach prosze piszcie tez jak wg was zmienic (rozjasnic itd). jak pisalem wczesniej troche nad tym siedzialem i np. woda dla mnie jest ok ale to dlatego ze widzialem kilka wczesniejszych wersji :) ta moze nie wyglada ale jest najlepsza z wszystkich. brak mi koncepcji w jakim kierunku ja ustawiac. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 ladnie jest:) naprawde, chyba nic bym nie poprawil...moze tylko ciut zwiekszyl fale na wodzie, tzn nie sile bumpa tylko skale fal jasnosc i te sprawy dla mnie tez w porzadku ale daleko mi od bycia wyrocznia w tej kwestii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 turkus wody razi troszku. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Na pierwszy rzut oka wszystko pięknie :) Później jak się oko dłużej zatrzyma na basenie to drażni kolor mozaiki i "drobniutko" pomarszczona woda. Jak na taką intensywność światła trochę zbyt przyciemnione niebo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 wydaje mi sie ze ten turkus wody to głownie przez ta mozaikę.. render mozesz zapisac jako .tif i wkleic tlo ponownie dzieki kanalowi alpha. Wtedy moze te kolory beda lepsze bo color mapping trochę je zmienia ;) reszte już wiesz ;] poza tym fajna i mila dla oka pracka poza turkusem :D pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi