Dracula Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 problem moj polega na tym ze z niewiadomych mi przyczyn w viewportach jak wstawiam np omni to nie posada on jako obiekt ikony takiego kryształu tylko jako kropka, z camerami jest tak samo brak ikony kamery zamiast tego jest tylko prosta łaczaca kamery z targetem.
artur728 Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 problem moj polega na tym ze z niewiadomych mi przyczyn w viewportach jak wstawiam np omni to nie posada on jako obiekt ikony takiego kryształu tylko jako kropka, z camerami jest tak samo brak ikony kamery zamiast tego jest tylko prosta łaczaca kamery z targetem. Powiedz mi jedno jak modelujesz w poly (klikając w vertexy) masz je wieksze czy też male punkciki? Jeśli tak to nic innego jak nowa instalacja 3d maxa. Przy reinstalacji najlepiej zmień partycje nie instaluj na tej samej. Pozdro
pionix Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 A zmiana wyświetlania z Direct 3D na OpenGL albo odwrotnie coś pomaga?
Robertus Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 mi tak czasem swiruje ale restart ogolnie pomaga. gdzie tam reinstal maxa! co najwyzej mozesz sprobowac skasowac max.ini w glownym folderze.
streaker Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 A zoomowanie pomaga ? Pamiętam, że gdzieś tam w opcjach ustawia się, żeby kamera miała rozmiar x% viewportu.
artur728 Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Powiem tak jak mi sie działy takie dziwne rzeczy to od razu robiłem reinstalacje maxa i to na pewno pomaga. Nie wiem czemu ale raz możesz pracować bardzo długi czas i nic ci się nie wywali a są takie momenty ze po instalacji za parę dni jest kupa i reinstalacja. Pozdro
Dracula Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Napisano 28 Wrzesień 2007 Pomogła kasacja pliku instalation.ini z głównego katalotu
Rekomendowane odpowiedzi