Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

problem moj polega na tym ze z niewiadomych mi przyczyn w viewportach jak wstawiam np omni to nie posada on jako obiekt ikony takiego kryształu tylko jako kropka, z camerami jest tak samo brak ikony kamery zamiast tego jest tylko prosta łaczaca kamery z targetem.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
problem moj polega na tym ze z niewiadomych mi przyczyn w viewportach jak wstawiam np omni to nie posada on jako obiekt ikony takiego kryształu tylko jako kropka, z camerami jest tak samo brak ikony kamery zamiast tego jest tylko prosta łaczaca kamery z targetem.

Powiedz mi jedno jak modelujesz w poly (klikając w vertexy) masz je wieksze czy też male punkciki?

Jeśli tak to nic innego jak nowa instalacja 3d maxa. Przy reinstalacji najlepiej zmień partycje nie instaluj na tej samej.

Pozdro

Napisano

A zmiana wyświetlania z Direct 3D na OpenGL albo odwrotnie coś pomaga?

Napisano

mi tak czasem swiruje ale restart ogolnie pomaga. gdzie tam reinstal maxa! co najwyzej mozesz sprobowac skasowac max.ini w glownym folderze.

Napisano

A zoomowanie pomaga ? Pamiętam, że gdzieś tam w opcjach ustawia się, żeby kamera miała rozmiar x% viewportu.

Napisano

Powiem tak jak mi sie działy takie dziwne rzeczy to od razu robiłem reinstalacje maxa i to na pewno pomaga. Nie wiem czemu ale raz możesz pracować bardzo długi czas i nic ci się nie wywali a są takie momenty ze po instalacji za parę dni jest kupa i reinstalacja.

Pozdro