Napisano 27 Wrzesień 200717 l Witam. To znowu ja. Koniec wakacji zaowocował wieloma pracami. To już chyba ostatnia niestety. Żeby nie było, że jestem taki żałosny to się od razu wytłumaczę. To moje pierwsze zabawy z biżuterią :D A jeszcze kilka rzeczy co do drugiego renderu o które będziecie się czepiać: :P - pierścionek nie jest kanciaty, tylko pogrubiony na górze gdzie jest brylant i tak to wyszło w perspektywie. - chciałem się skupić na brylancie więc wokoło jest troszkę ciemno - zależało mi na naturalności stąd dof i szum, który jakoś lubię :) No to na tyle mam nadzieję że nie jest tak źle :)
Napisano 27 Wrzesień 200717 l pierwszy bardzo dobre wrażenie,ale na drugim wszystki psuje materiał poduszeczki... ble. bump na skórze troszeczke, ale nie dużo zmniejszyć i jakieś studio ciekawsze, cienkie light plane'y porozrzucaj nad tym. powinny być ładniejsze rozblaski
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Zbliżenie całkiem fajne :) Pierwszy render jakiś dziwny. Kompozycja mi nie pasi. Mało widać to "świecidełko".
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Bardzo fajnie to wygląda. Podoba mi się :) Biżuterii wprawdzie nie noszę, ale ten brylancik wygląda zachęcająco ;-)
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Pierwszy niezły, gdyby nie plamy z rendera. W drugim bardzo podoba mi się materiał kamienia, lekki dof - też fajnie, ale materiał poduszki jak już wspomniano nudny, a całość bardzo kontrastowa (białe plamy z odbić vs czarne plamy gdzie odbić nie ma... - właduj w environment jakąś mape (najlepiej hdr) żeby rozjaśnić te miejsca)
Napisano 5 Październik 200717 l właśnie... miejsca które zaznaczyłem na czerwono można by wypełni czymś by jest tam zbyt monochromatycznie
Napisano 6 Październik 200717 l Na 1 renderze troche słabo widać ten brylant ewentualnie kolor poduszki na czerwony można by zmienić, a na 2 znów słabo wygląda to srebro czy czy co to miało być.
Napisano 6 Październik 200717 l A gdzie kaustyka? Takie fajne kolorowe światełka dookoła?:) Mi się nie podoba zbliżenie, wolę raczej ten render co widać całe pudełko, jeno kamerkę dałbym nieco bardziej z góry bo klejnotu nie widać należycie. pozdro!