Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ou jeeeee Czowieqqqqq :D , zarąbisty projekcik sobie znalazleś. Jak pociągniesz do konca to z checią będę odwiedzal. Otwiera sie tylko jedna fotka , ale zakladam ze wszystko jest ok na pozostalych.

*Propozyszyn : rozkladaj UVKi juz teraz ;)

no i chyba witay na Forum !

Napisano

fajny, taki troche low poly jak narazie ale mam nadzieje ze dodasz troche detalu potem :)

Napisano
fajny, taki troche low poly jak narazie ale mam nadzieje ze dodasz troche detalu potem :)

Da dużo pustego miejsca z przodu i boku to jest statek kosmiczny wiec powinnien być trochę pokrecony.

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarz

Jim mee, Adek_cg - NA tym modelu właśnie chcę poćwiczyć Unwraping i tworzenie map. Dlatego wybrałem pojazd składający się z dość prostych brył. Nie dziwię się że wydaje się być "low poly", bo to jest "low poly":). Wymodelowałem tyle i zacząłem zabawę z mapowaniem. Pierwsze efekty w załączeniu. Z detalem postaram się poszaleć w kokpicie.

artur728 - To nie jest statek kosmiczny tylko Landspeeder (taki mały opancerzony antygrawitacyjny pojazd wsparcia) ze świata Warhammer 40000 stworzonego na potrzeby gier, komiksów etc. przez Games Workshop

ls002db2.jpg

Napisano

Daj jakieś podłoże i wyrenderuj lepiej do tego dołacz siate = dobry wątek do komętowania. Co do pojazdu to może być fajny, reszty nie widać

Napisano
  • Autor

To dopiero wczesny wip. Dodawanie podłoża i wyśrubowaniego studia do paru chamferboxów to przesada. Siatka:

ls003td5.jpg

Napisano

wypas sie zapowiada :D nie ma to jak W40k :D powodzenia!!

ps. na podstawie czego robisz? sam model czy jakis zamysl zrobienia scenki? koncepcik? cokolwiek :D

Napisano

fakt siatka prosta, myślałem że z ms'em pokazywałeś...

jak nie to też prostego planea można wstawić, albo nawet v-rej plejna :P ...

modelik bedzie fajny tylko go skończ

Napisano

Ultramarines Attacking ;]

A grałeś w WH40k zrobionego przez THQ ? są 3y cześci :D.

Napisano
  • Autor

Witam. Oto mały update

Beatou - Model powstaje w oparciu o zdjęcia figurek i rysunki koncepcyjne z codexów. Dużym sukcesem będzie skończenie samego pojazdu bo mam niewiele wolnego czasu. Jak go skończę to postaram się dorobić jakąś scenkę.

Jim mee - Przeszedłem wszyskie 3. Dawn od War chyba ze 3 razy

ls007zp0.jpg

ls006dm8.jpg

Napisano

fajne, zrob zeby sie lakier troche blyszczal napewno lepiej bedzie jescze wygladalo, bardzo fajnie zrobiles ten karabin taki odrapany

Napisano

zajebiaszcze :D ale zgadzam sie z Adkiem co do lakieru,teraz wyglada jak figurka pomalowana farbkami

edit: no i pytanie ,zdobyles do tego blueprinty czy to tak na oko z fotek ,czy moze masz figurke?

Napisano

Fajnie, ja bym powiedizal zeby zostal taki matowy, jak malowany farbkami ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za pozytywne komentarze. Model powstaje w oparciu o fotki figurek i boczny rzut z Codexu SM, dlatego trochę różni się od figurek. Lakier jest lekko błyszczący. Poniżej pierwsza przymiarka do załogi, bez detali i z prostymi shaderami

ls015ut9.jpg

Napisano

hehehe nie moge sie powstrzymac ale kojarzymisie z dresami upakowanymi w maluchu :D alen ie bierz tego do siebie :D wielki respect za model ;] sam pomysl mi sie podoba ;] czekam z niecierpliwoscia na ukonczenie i wmontowanie do jakiejs scenki :D bedziesz odpalal te dzialka?fajnie by wygladala jakas dynamiczna scena walki ;)

Napisano

niesamowicie to wyglada

nie realistycznie..ale ciekawiej

troche jakby zmieszac skomplikowane malowanie figurek z komputerowa animacja