Napisano 4 Październik 200717 l Zbrusha używam dopiero od wczoraj ale jak wiecie (a może nie) w 3d juz troche siedze wiec musze tylko obczaic interfejs i mozliwosci tego cudenka. Mam pewien problem Jak widzicie model jest rozmazany i nie widze dokladnie detalu. Chyba tak nie powinno byc więc moje pytanie brzmi czy gdzies w opcjach jest mozliwosc nie wiem moze zmiany rozdzielczosci czy cos? 2 pytanie Da się jakos usunąć model? 3 pytanie i ostatnie Jak zapisać model zebym potem mogl go jeszcze edytowac? Bo jak zapisze document to potem nie moge dalej zmieniac go...
Napisano 4 Październik 200717 l Nie widzę obrazka więc na pierwsze pytanie nie odpowiem( coś mi się zpierdzieliła przeglądarka chyba bo w żadnym poście nie ładuje obrazków) ad 2 da się usunąć model jeżeli jest w edit mode to wciśnij delete a jak narysowałeś nowego tool i tamten jest nieaktywny to wciśnij ctrl-n wszystkie nieedytowalne pixele zostaną usunięte. ad 3 zapisuj modele TYLKO i wyłącznie w palecie tool masz tam save as do zapisywania modeli w formacie .ztl (najlepiej tak zapisuj bo zapisane zostają wszystkie informacje o edytowanym modelu podziały siatki, warstwy, polygrupy itp.) i export jak chcesz wyeksportować model żeby go otworzyć w blenderze (format .obj).
Napisano 4 Październik 200717 l na pierwsze to: kliknij na taki guzik z lupką, z podpisem "Actual" (po prawej stronie viewportu), a potem przycisk "Scale", powinno pomóc