Napisano 7 Październik 200717 l Witam. Ostatnio dostałem od kolegi amatorsko nagrany filmik. Nie było, rzecz jasna, bezinteresowne - poprosił mnie przy tym o drobną przysługę - wstawienie paru "bajerów". Właściwie to już mi się to udało, ale... No właśnie - w tym tkwi sęk. Film ma zdublowane klatki - jego sposób na tzw. bullet time. Po otwarciu go w 3ds max'ie po prostu program sprytnie usuwa powtórzenia, skracając 3-krotnie czas trwania prezentacji ;) I tu jest moje pytanie - nie da się jakoś oryginalnie tego pliku podmontować pod tło? Z góry dziękuje za uwagę. ;)
Napisano 7 Październik 200717 l A ile ma klatek na sekundę ma ten film? Bo może jeśli np będąc "bulettime'em" ma to 60fps to jeśli w 3dsmax masz nastawione 30fps to pewnie dlatego ucina te klatki. Nie sprawdzałem i nie wiem, czy faktycznie tak może być - to tylko spekulacje:). Swoją drogą może gdzieś w ustawieniach lub przy wybieraniu plików jest jakieś pole odpowiedzialne za usuwanie zdublowanych klatek.
Napisano 7 Październik 200717 l Jak masz w maxie ustawione 30 klatek na sek. a film ma 60 kl/sek to w maxie jedna sekunda tego filmu będzie trwała 2 sekundy bo w czasie jednej sekundy wyświetli się 30 kl i następne 30 w czasie drugiej. Nic nie zostanie ucięte.
Napisano 12 Październik 200717 l Autor Ok, nie wiem o co chodziło ale udało mi się w końcu opanować - przekonwertowałem film na mpeg i jakoś poszło. Coś z tamtym formatem było nie tak, ale to już przeszłość :]