Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

.PSD?? Z tego co mi wiadomo to żaden program do grafy 3d nie obsługuje tego formatu.

Otwórz go w Photoshopie, albo innym programie do grafiki 2d (paint shop pro, albo gimp) i zapisz do jpega, bmp, tiffa, albo do czego tam chcesz, jak ci wygodnie i niego wrzuć do maxa.

Napisano

nielot nie bardzo rozumiem w czym problem ?

generalnie wydaje mi sie ze masz zle odwrocone binormalne i sie wylacza Ci detalu przy swietle tylko go chowa, pokombinuj z ustawieniami

Napisano

To wygląda tragicznie? Moim zdaniem detal na normalu jak najbardziej odpowiada modelowi highpoly wiadomo że nie będzie to wyglądało identyko jak obrazek z zbrusha tam jest inny shader i trochę inaczej pada światło poza tym że jest to pełne 3d. Myślę że jest całkiem normalnie.

Napisano

klicek--> da rade pokombinowac ze swiatlem czy czyms tam innym zaby normalka wygladala git bo w maxie mozna swiatlem sie bawic(?)... ?

Tomala--> hmmm no nie wiem wedlug mnie powinna byc praktycznie identyko tzw tak jak na zalaczonym linku :)

Napisano

Jaką masz wogóle rozdzielczość tej normalki? Może detal się chowa?

Jakby co to ten config w załączniku był ponoć cool jak do tej pory, z zbc zassałem kiedyś.