serratus Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Witam, Znalazłem kilka ładnych zdjęć na portrety, ale problem jest w tym, że są one w strasznie małej rozdzielczości (ok. 200x150). Czy jest możliwość powiększenia tych zdjęć do wielkości załóżmy 800x600 bez efektu pikseliozy ? Jeśli tak, to czy mogę to zrobić w Photoshopie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Jeśli tak, to czy mogę to zrobić w Photoshopie ? możesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 niestety jeszcze jakbys mial zdjecie z aparatu w formacie RAW ale widze ze to calkiem inny przypadek . Marcin - jestem ciekawy jak powiekszyc fotke bez pixelozy i straty jakosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 w treści postu nie ma nic o stracie jakości ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 w sumie racja / wiec wystarczy zwykla zmiana rozdzielczosci obrazka .. kojarzy mi sie jakis film , gdzie bylo odbicie pewnej ledwowidocznej osoby na ujeciu z kamerych chyba , po czym na sprzecie powiekszono te osobe ze 20 razy i bylo widac dokladnie to co sie odbija w jej oku ( nie ma to jak filmy s-f ) , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 9 Październik 2007 Autor Share Napisano 9 Październik 2007 No dobra nie do końca sprecyzowałem pytanie, bo spieszyłem się na autobus. Ale teraz już bez żartów... Mam na myśli powiększenie zdjęcia bez uszczerbku na jakości, bez pikseliozy, bez chmurek itd. Nie da rady przerobić zdjęcia na wektorowe, później powiększyć je i z powrotem do formatu JPG ? Jak znacie jakieś rozwiązanie to piszcie ! :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 resize + sharpeny + sporo ręcznego psucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 tym sie rozni raster od vectora ze powiekszac go bez straty jakosci sie nie da;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 tak jak wyzej... oczywiscie bez utraty jakości to sie nie da... to co widzimy w filmach to bajki;) ale... mozna uzywać programow takich jak np photozoom profesional, który powięszka ZE ZMNIEJSZONą utratą jakości;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 gdzies był soft do tego - co prawda traci na jakosci ale nie tak jak w photoshopie. Poszukaj na googlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 kochani :) mialem ten sam problem pewnego czasu po prostu nie było czasu na render a musialem powiekszyc cos o 50% wiec koledzy z forum mi pomogli i zaproponowali "PhotoZoom Pro 2" i powiem jedno SUPER program, uzłem i przetestowałem przed nim wszystko co było ... nie dawało takiej swobody ustawien ;) Polecam, nie wiem czy uda sie wam znalezc ten programik, bo strasznie o to ciezko, warto kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 9 Październik 2007 Autor Share Napisano 9 Październik 2007 Ok ! Dzięki panowie ! teraz już powinienem sobie poradzić :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 we flashu byla jakas opcja ktora przerabiala mape bitową na wektor nie bawilem sie tym zbyt długo tak tylko mowie ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Spróbuj tego http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=2 Skaluje fraktalnie. Niezłe efekty można uzyskać:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 kojarzy mi sie jakis film , gdzie bylo odbicie pewnej ledwowidocznej osoby na ujeciu z kamerych chyba , po czym na sprzecie powiekszono te osobe ze 20 razy i bylo widac dokladnie to co sie odbija w jej oku ( nie ma to jak filmy s-f ) ,Public enemy z W.Smithem bylo lepsze jak z kamery w sklepie porownali w 3d dwie siatki (jedna z zawartoscia i druga bez) hehehe a co do tematu, to gdzies byl watek o rescallerach i PS jakos najlepiej wypadl no i jest tez rasterbator jeszcze jakbys mial zdjecie z aparatu w formacie RAW ale widze ze to calkiem inny przypadek .ta, raw odrazu, dobry jpg w aparacie wystarczy kula armatnia na komara to nie jest dobre wyjscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi