Napisano 11 Październik 200717 l witam. mam taki problem: modeluje sobie autko. siata może nie jest super, ale też chyba nienajgorsza: po zapodaniu ms robi się tak: i pytanie, skąd się wzięły te pokrzywienia na kantach, zaokrąglenia...czemu siata tak dziwnie sie wygina. w sumie to niedzieje mi sie pierwszy raz, i niewiem co jest tego przyczyną. wszystkie vertexy maja taką samą wage, niedawałem żadnego smootch'owania po grupach czy materiałach. poprostu sie tak zrobiło.
Napisano 11 Październik 200717 l cy w tych miejscach nie masz może podwójnych vertexów albo kantów? czy wszystkie vertexy są porządnie zweldowane? spróbuj dać STL check modifier, może znajdzie tam jakiś błąd
Napisano 11 Październik 200717 l Autor niema podwójnych. ten model byl juz renderowany, teraz go lekko odświerzam. i sie takie badziewie zrobiło. jak usune poly gdzie to sie dzieje, to sie znowu pojawia obok. tak to wyglądało wcześniej:
Napisano 11 Październik 200717 l pokaż model bez siatki z ms bo kurde nic nie widać co tam sie dzieje ;|
Napisano 11 Październik 200717 l ehhh jeżeli wszystko jest poweldowane, to może masz dwa poligony jeden na drugim... kurcze no nie wiem... może wstaw scenke z modelem to zobacze u siebie edit: nie ma ŻECZY...nie ma!!!!!!!!!!!! są RZECZY!!!!!
Napisano 11 Październik 200717 l może jest takie coś jak ja mam ostatnio, tzn. przed mirrorem/symmetry jest wszystko ok, a po pojawiają się jakieś vertexy w dziwnych miejscach, trzeba skonwertować do editable poly cały model, usunąć te wierzchołki i dopiero ms
Napisano 11 Październik 200717 l Autor hm.....znalazłem rozwiązanie. przekonwertowałem do editable mesh, potem spowrotem do editable poly i ms działa normalnie. dziwne, ale skuteczne i działa. dzieki wszystkim za porady:)