Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zaczynam zmagania z vray i mam problem z ziarnem na renderingach http://www.wojtek.sartech.pl/rys.jpg

Probowalem zmieniac parametry adaptive amount, noise threshold, min samples - byla pewna poprawa ale problem pozostawal - przy znacznym wydluzeniu renderingu. Uzywam kamery vray, oswietlenie vray - plane.

Mam jeszcze pytanie jak najlepiej zrobic efekt umieszczenia obiektu na "białej płaszczyźnie" - tak by nie bylo widac niczego prócz cieni rzucanych na plaszczyzne.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

zwiekszylem subdivs na 60 - czas renderingu koszmar a poprawy nie ma

Napisano

Anty Aliasing. Zauważyłem, że słabe Adaptive subdivision daje takie nieby ziarno na renderingu. Sprawdz to. ustaw na min 0, max 2 i zobacz czy będzie ok.

Napisano
  • Autor

anty aliasing troche pomaga ale to raczej nie to. Robilem rozne proby z parametrami adaptive amount, noise threshold, min samples, i subdivs w swietle i powiedzmy przy ustawieniach jw. adaptive amount 0, noise threshold 0, min samples 15, i subdivs 21 powiedzmy ze render zaczyna wygladac jak powinien. Możecie podać jakie stosujecie ustawienia powyższych parametrów?

Napisano
  • Autor

a co to jest GI :) jesli chodzi o ustawienia w panelu renderowania to mialem wylaczone, po wlaczeniu jest lepiej !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności