daymon Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 Witam. Prezentuje moja ostatnia prace nad ktora pracowalem cos ponad tydzien w wolnych chwilach. Meczylem sie strasznie z woda i niestety ale nie udalo mi sie osiagnac zadowalajacego efektu. Jako oswietlenie uzylem standardowego target direct +vray sky w environment. Soft to: 3ds max 9 , vray 1.5 rc3 , photoshop. Niedlugo powinienem wstawic tutaj jeszcze nocna wersje. Pozdrawiam.
viz.k Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 ogolnie nie lubie negatywnie komentowac bo sam nie jestem Lisem czy innym SWRSC:) do mnie to nie przemawia... woda wlasciwie ladna ale calosc jakas mdla, jakby przeswietlona, ujecie tez nieporywajace:) powiedzialbym ze nie dorasta do twojego folio ktore jest naprawde dobre
Orangegraphics Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 dla mnie to tak toto nie do końca trochę.. po pierwsze przepalone. za silny sky przez co mdłe się robi. bez konkretnego GI jak to kiedyśmi Lis powiedział.
SWRSC Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 staraj sie nie ucinac obiektów tak w kadrach (uciąłeś dach). Dużo lepiej by to wyglądało, jakby woda bardziej odbijała te chatki i jej kolor zmieniałby się wraz z głębokością. ZObacz na google earth jakt wogląda - woda przechodzi w zielonkawy kolor w głębszych miejscach.
AGmakonts Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 no i światełko takie nijakie, jakis sunset byłby lepszy
daymon Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Dzieki za komentarze. Jak juz napisalem z woda meczylem sie strasznie wiem ze powinna przechodzic z jasniejszego koloru do coraz ciemniejszego i taki efekt moglbym wykonac spokojnie w photoshopie ale nie wiem juz mi sie nie chcialo nic z nia robic:) nastepnym razem bedzie lepsza:) To prawda , ujecie jest troche przepalone , takie mi sie bardziej podobalo . Scena jest mdla bo lubie (chyba za duzo ) brudzic ja w photoshopie, takie mam zboczenie nie lubie super czysciutkich renderow:) Jak narazie pobawie sie scena nocna ,pozniej jak bede mial jeszcze wystarczajaco mocy sprobuje poprawic wersje dzienna. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi